AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen İl Başkanları Toplantısı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş&[#]8217;ın Zonguldak ziyaretini değerlendirdi.

Başkan Uçar, Bakan Yardımcısı Baş ile il başkanları toplantısında görüşme yaptıklarını ve kendilerine bu zamana kadar Bakanlıktan alınamayan yardımlarla ilgili bundan sonra gereğini yapmalarını beklediklerini ifade ettiklerini söyledi.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;in, Ulaştırma Bakan Yardımcısı Yahya Baş&[#]8217;ın ziyareti sırasında tüm talepleri iletme fırsatı bulduğunu ve bu fırsatı iyi değerlendirdiğini ifade eden Başkan Uçar, &[#]8220;Sadece söylemekle kalmamalı, zaman zaman Ulaştırma Bakan Yardımcımıza &[#]8216;geldiğinizde şu talepte bulunmuştuk, bu talepte bulunmuştuk&[#]8217; diye hatırlatmalı ve takipçisi olmalıdır&[#]8221; dedi.

&[#]8220;SAYIN BAŞ&[#]8217;A &[#]8216;GAZETELERE AÇIKLAMA YAPMAYIN, GEREĞİNİ YAPIN&[#]8217; DEDİK&[#]8221;

AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, Pusula Gazetesi&[#]8217;nin &[#]8220;Kendi Bakanlığını yerden yere vurdu!&[#]8221; başlıklı haberini, il başkanları toplantısında birlikte okuma fırsatı bulduklarını ve bu doğrultuda Bakan Baş&[#]8217;a; gazetelere açıklamalar yapmamalarını, gereğini yapmalarını kendilerine ifade ettiklerini söyledi.

Başkan Uçar, konuşmasında şunları söyledi:

&[#]8220;Bu toplantı her ay yaptığız rutin toplantılardan bir tanesidir. Ama bizim için daha önemlisi, Bakan Yardımcımızın Zonguldak&[#]8217;a yapmış olduğu ziyaretin hemen ertesi günü İl Başkanları toplantısında bir araya geldik. Sayın Bakan Yardımcımızın şehrimizle ilgili izlenimlerini değerlendirdik. Pusula Gazetesi&[#]8217;nde yer alan Zonguldak&[#]8217;ta Bakanlıkla ilgili geç kalınmış yatırımları orada okuduk. Bizde sadece gazetelere açıklamalar yapmamalarını, gereğini yapmalarını kendilerine ifade ettik. 2013 yılı içerisinde bu faaliyetlerini hızlandıracaklarını ve takipçisi olacaklarının sözünü verdiler. Bunları söylerken, şunların da dikkate alınmasını istiyoruz: Bilindiği gibi Çaycuma-Bartın arası kısa süre içerisinde bitirildi. Çünkü o bölgenin coğrafi yapısı ve Zonguldak&[#]8217;ın girişindeki yapısından çok daha farklı. Ekonomik açıdan da kısa sürede bitirebiliyorsunuz. Ama Zonguldak&[#]8217;ın da ihale süreçleri daha bitmedi.&[#]8221;

&[#]8220;BAKAN YARDIMCISI BAŞ, YERELDE GERİ KALINDIĞINI DOĞRULADI&[#]8221;

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş&[#]8217;ın Zonguldak kent merkezindeki eksiklikleri yerinde gördüğünü ve ziyaret sonrası kendilerini sık sık rahatsız edeceklerini ifade ettiklerini söyleyen Başkan Uçar, &[#]8220;Biz orada özellikle ulaşımla ilgili sıkıntılarımızı paylaştık. Fakat burada hastaneyle ilgili süreç devam ediyor. TOKİ ile yapmış olduğumuz görüşmelerde önümüzdeki günlerde hastanenin proje ihalesine çıkacağını söylediler. Muhtemelen 2-3 aylık bir süre içerisinde hastanenin ihale sürecinin bitmiş olacağını düşünüyoruz. Bunun dışında Sayın Bakanım yerel yönetimlerden gelmesi münasebetiyle ne yazık ki, Zonguldak şehir merkezindeki hizmetlerin verilemediğini, kendisine yakışan hizmetlerin yapılamadığını ifade ettik ve kendisi de bunu doğruladı. Kendisi de birçok şeyde geri kalındığını söyledi. Bu geri kalmışlıkların özellikle yüzde 70-80 yerel yönetimlerin başarısızlığından dolayı ortaya çıkıyor. Ama bizim muhalif çevreler bunu merkezi hükümetin üzerine yüklemeye çalışıyorlar. Biz yinede lavuar alanı olsun, diğer konular olsun neler yapabiliriz diye fikir alışverişinde bulunduk. Kendisini çok rahatsız edeceğimizi söyledik&[#]8221; dedi.

&[#]8220;BİZZAT BELEDİYE BAŞKANI&[#]8217;NIN MUHATAP OLMASINI İSTEDİK&[#]8221;

Bakan Yardımcısı Yahya Baş&[#]8217;ın ziyaret programında sadece il belediye başkanının yer aldığını, bunun sebebinin ise hem ildeki sorunların fazla olması, hem de yapılacak yatırımlar noktasında Belediye Başkanı Muharrem Akdemir&[#]8217;in sorunları aktarmasının daha doğru olacağını düşündüklerini ifade eden Başkan Uçar, &[#]8220;Merkezde bir sürü sıkıntılarımız var. Bu fırsatı değerlendirsin istedik ve belediye başkanı bir takım sıkıntılarını dile getirerek bu fırsatı değerlendirdi diye düşünüyorum&[#]8221; dedi.

Uçar, açıklamasına şöyle devam etti:

&[#]8220;Ben her defasında dile getirmeye çalışıyorum, ama birileri bunu farklı algılamaya çalışıyor ve bunu kamuoyuna lanse etmeye çalışıyor. Benim görevim, merkezi hükümetin siyasi temsilcisi olarak bakanları, bakan yardımcılarını şehrimize getirdiğimiz zaman belediye başkanlarımızı ziyaret ederek, iletişim kurmasını sağlamak ve taleplerini dinlemek maksadıyla bunları yapıyoruz. Yani Belediye Başkanının bir dosya hazırlayarak, &[#]8216;Alın taleplerimiz bunlar. Gereğini yapın&[#]8217; şeklinde olmasını istemiyoruz. Bizzat belediye başkanı olarak muhatap olmasını istiyoruz. O nedenle biz Sayın Bakan Yardımcımızın ziyaretinde sadece İl Belediye Başkanımızı ziyaret programına aldık. Çünkü merkezde bir sürü sıkıntılarımız var. Bu fırsatı değerlendirsin istedik ve belediye başkanı bir takım sıkıntılarını dile getirerek bu fırsatı değerlendirdi diye düşünüyorum. Ama sadece söylemekle kalmamalı, zaman zaman Ulaştırma Bakan Yardımcımıza, &[#]8216;Geldiğinizde şu talepte bulunmuştuk, bu talepte bulunmuştuk&[#]8217; diye hatırlatmalı ve takipçisi olmalıdır. Çünkü Zonguldak Belediyesi&[#]8217;nin sorunları öyle sıradan sorunlar değil. Kendi başlarına ya da kendi projeleriyle çözebilecekleri sorunlar değil. Mutlaka merkezi hükümetin desteği olması gereken sorunlardır. Çünkü belediyenin durumu belli... Torba Yasa&[#]8217;dan faydalanmadılar, belediyenin bir takım işlerini geride bıraktılar. Şimdiye kadar yapmaları gerekenleri şimdi yapmaya başladılar. İnşallah şimdiden sonra bir şeyler yapılırda bu şehrin insanları olarak bizde onlardan faydalanırız.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi