112 ve Atatürk Devlet Hastanesi Doktorlarından Ceren Karahan görevi başında darp edilerek sözlü taciz ve hakarete uğradı. Zonguldak Tabip Odası olayı kınayan bir açıklama yaptı.


İşte o açıklama; &[#]8220;


27.01.2011 tarihinde İl Dışına Sevk İcapçısı olarak görevli bulunan Dr. Ceren Karahan şehir merkezinde yüzlerce kişinin gözü önünde hakarete ve saldırıya uğramıştır. Bu olayı Zonguldak Tabip Odası ve tüm hekimler adına kınıyor, saldırıyı gerçekleştirenlerin en kısa zamanda hak ettikleri cezayı alacaklarına inanıyoruz.



Dr. Ceren Karahan yaşadığı korkularına rağmen sevk edilen çocuk hastanın aciliyetini ve yerine başkası görevlendirilene kadar geçecek sürenin hastanın hayatı için önemli olduğunu düşünerek, kendisine darp ve hakaret edenlerde bulunmayan, insanlık ve hekimlik adına ambulans sevk görevine devam etmiştir.



Sağlığın sistemden kaynaklanan sorunları ve sağlık çalışanlarının hedef gösterilmesi, şiddet eğilimi ile birleşerek çalışma ortamlarımızda hastalarımıza yardım etmeye çalışırken karşımıza çıkmaktadır. Kimi zaman ağır hakaretlere maruz kalmaktayız, kimi zaman darp edilmekteyiz ve hatta bazen canımıza kastedilmektedir.



Kimden gelirse gelsin, kime yapılırsa yapılsın ŞİDDET&[#]8217;in her türlüsüne karşıyız.



Sağlıktaki olumsuz sürecin sorumluları olmadığımızı, şiddeti sineye çekmeyeceğimizi, olayların takipçisi olacağımızı ve birbirimize sahip çıkacağımızı duyuruyor; sorumluları hesap vermeye davet ediyoruz&[#]8221;


Editör: Pusula Gazetesi