Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz, beraberinde Meclis Başkanı Halil Çelen ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Akmaz ile birlikte Bartın Kapalı Cezaevini ziyaret etti. Cumhuriyet Başsavcısı Sadettin Arslan ve Bartın Kapalı Cezaevi Müdürü Atıf Morkoyun&8217;dan cezaevi hakkında bilgiler alan Başkan Toksöz ve beraberindeki TSO heyeti cezaevinde yapılan değişiklikleri inceledi.


Mahkumlar çalışıyor


Ziyarette konuşan Başsavcı Sadettin Arslan, &8220;Mahkum arkadaşlarımız cezaevinin daha da iyi bir konuma gelmesi için bize yardım ediyorlar. Vardiyalı olarak bu alanlarda çalışıyorlar. Bu nedenle biz maddi yardımlar talep etmiyoruz. Bizim bu çalışmalarda kullanacağımız materyallere ihtiyacımız var. Bartın Seramik bize defolu mermerlerini yolladı ve mahkûm arkadaşlarımız bu mermerleri döşüyorlar. Bu şekilde binamız yeni şeklini alabilecek&8221; dedi.


Sergi açılacak
Bartın Kapalı Cezaevini gezen Bartın TSO Yönetimi gemi ve halı atölyelerini de ziyaret ederek Başsavcı Arslan&8217;dan bilgiler aldı. Cumhuriyet Başsavcısı Sadettin Arslan Atölyelerde yapılan gemi maketleri ve işlemeli havluları sergilemeyi düşündüklerini belirterek, &8220;En kısa zamanda bu sergiyi hayata geçirmek istiyoruz. Böylelikle mahkûmların da gelirleri olacaktır. Amacımız onların da çalışma hayatlarına devam edebilmelerini sağlamaktır&8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi