Türkiye'nin ilk bağış okulu olan tarihi Mehmet Çelikel Lisesi "proje okulu" oldu. Mehmet Çelikel Lisesi Müdürü İsmail Aşkar, yaptığı açıklamada, "2018-2019 eğitim-öğretim yılından itibaren liselere giriş sisteminde yapılan değişikle Zonguldak Merkezde, Fen lisesi, İMKB Anadolu Lisesi, Şehit Gökhan Esen İmam Hatip Lisesi ve Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bazı bölümleri dışındaki okullara, ikamet esasına göre öğrenci alınmaya başlanmıştı. Türkiye genelinde Şubat ayı içerisinde, 2019-2020 eğitim-öğretim yılından itibaren 'proje okulu' olmak isteyen okulların başvuruları alındı. Yapılan değerlendirme sonucunda, Mehmet Çelikel Lisesi'nin de 'proje okulu' olarak sınavla öğrenci alacak okullar içerisinde yer alması onaylandı. 1938 yılında kurulan ve Zonguldak ve Türkiye'nin ilk bağış okulu olan Mehmet Çelikel Lisesi, 2019-2020 eğitim-öğretim yılında 5 sınıf (150 öğrenci) alacak" dedi.

Sınavla öğrenci alacak okulların içerisinde Mehmet Çelikel Lisesi'nin de yer alması, özellikle sınava girecek öğrenci ve veliler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumları sınav başvuruları, 3-14 Nisan 2019 tarihleri arasında yapılacak. 1 Haziran 2019'da yapılacak sınavın sonucu, 24 Haziran 2019'da açıklanacak.

Editör: Pusula Gazetesi