Zonguldak İş Adamları Derneği &[#]8216;nin (ZONİAD) 2 &[#]8211; 9 Mart tarihleri arasında ABD / West Virginia eyaletine gerçekleştirilen işbirliği ve pazar araştırma gezisini katılan Milletvekili Ercan Candan yaptığı değerlendirmede temaslar hakkında bilgi verdi.

ZONİAD Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Halit Demir başkanlığındaki heyete ZONİAD üyeleri ile Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş Zonguldak Ticaret ve sanayi Odası Başkanvekili Şenol Altuntaş da katılmıştı.

Heyetin ABD partnerliğini Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (MAFTAA) ile Başbakanlık Tanıtım Ajansı ABD temsilciliği eşlik etti. Milletvekili Can yaptığı değerlendirmede;

&[#]8220;Program dahilinde Washington DC, ABD Kongresi ve Beyaz Saray ziyareti gerçekleştirildi. West Virginia Üniversitesi Kömür ve Enerji Yönetimi Ulusal Araştırma Merkezi Direktörü Richard A. Bajura ve Uluslararası Akademik İlişkiler Birim Başkanı Dr. Michael Lastinger ile görüşme ve toplantılar gerçekleşti. West Virginia Kömür Derneği ile ikili iş görüşmeleri yapıldı, Charleston Coal Mine Tour Maden ziyateri ve A. L. Lee Corporation firması yer altı kömür işletme sahası gezilerek incelemeler gerçekleştirildi. Charleston Valisi Earl Ray Tomblin makamında ziyaret edildi ve Zonguldak hatırası olan madenci heykeli ZONİAD heyetini temsilen Milletvekili Prof. Dr. Ercan Candan tarafından takdim edildi. Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ile West Virginia eyaleti Başkenti Charleston Belediye Başkanı Danny Jones ile Kardeş Şehir Toplantısı yapıldı. West Virginia Ekonomik Kalkınma Kurumu (WVEDA) yetkilileri ile meclis binasında görüşmeler yapıldı ve West Virginia Eyaleti Meclis Başkanı Rick Thompson makamında ziyaret edildi. Programın son ve en önemli kısmı ise Charleston Capitol ( West Virginia Meclisi ) Kompleksiyonu Türk Kültür Günü Resepsiyonu oldu. ZONİAD tarafından verilen resepsiyon eyalet milletvekili ve senatörlerin katılımı ile gerçekleştirildi. Ziyaretin en önemli kısmı ise West Wirginia Eyalet Meclisinin almış olduğu karar ile Zonguldak İşadamları Derneği&[#]8217;nin ve beraberinde ZTSO Başkan Vekili Şenol Altuntaş&[#]8217;ın katkılarıyla ZTSO tanınması oldu. Belki de bu karar ile Türkiye&[#]8217;de ilk kez bir İşadamları Derneği ve TSO&[#]8217;nun ABD&[#]8217;de tanıması yasal olarak gerçekleştirdi&[#]8221; dedi.

ABD&[#]8217;den dönen heyette bulunanlar Gülen Cemaati lideri olarak bilinen Fethullah Gülen&[#]8217;i de ziyaret ederek bir süre görüşmüştü.

Editör: Pusula Gazetesi