Almanya'da 5. kuşaktan Türklerin bulunfuğunu ve 3 ve 4. kuşak gençlerin başarı hikayesi yazdığını ifade eden Başkonsolos Şimşir, şunları söyledi:

"Almanya'da şu an resmi rakamlara göre Türk toplumu olarak ki bunların bir bölümü vatandaşlığımızdan çıkmış Alman vatandaşlığı almış ama Türk toplumu olarak nitelendirdiğimiz Türk kökenli Alman vatandaşlarını da içeren yaklaşık 4 milyon civarında insanımız yaşıyor. Bunların yarısı Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde yaşıyor. Ki Almayın en büyük eyalettir ve dört başkonsolosluğundan bir tanesi burada bulunuyor.
Şunu söyleyebiliriz artık 5 kuşaktan bahsedebiliriz Almanya'daki Türk toplumundan 1. ve 2.kuşak Tabii ki bu iş gücü anlaşması kapsamında giden, ülkemizin, memleketimizin her yerinden devletler arası mutabakatla giden insanlarımız ve iş gücü olarak çalışmışlar.
Ama özellikle 3..kuşakta ve son kuşakta 4.kuşakta gerçek anlamda başarı hikayeleri var. Gerçekten hepimizin göğsünü kabartan başarı hikayelerine imza atmaya başlayan canavar gibi gençlerimiz insanlarımız geliyor. Tabii oradaki Türk toplumumuz iki ülke arasında aynı zamanda bir köprüdür. Bu tür münasebetlerin arttırılması, güçlendirilmesi anlamında gerçek anlamda bir köprü vazifesi görüyorlar. Bizim devlet olarak her zaman Alman makamları ile yaptığımız tüm temaslarda ilişkilerimizi nasıl geliştirebiliriz, nasıl güçlendirebiliriz onun gayreti içerisinde olmanın gerekliliğine dikkat çekiyoruz" dedi.