Karadeniz'de birçok ilde denizin doldurularak projelerin hayata geçtiğini ifade eden Kamil Altun, Kilimle ile Çatalağzı arasındaki Alacaağzı'nda denizin doldurularak büyük bir istihdam projesinin hayata geçeceğini söyledi.
Belediye Başkanı Kamil Altun, istihdam projeleri ile ilgili şu açıklamaları yaptı: "Sıkıntılarımızdan bir tanesi Kilimli ilçemizde farklı bir iş kollarının, madencilik sektöründen dışında farklı bir iş kolunun olmamasıydı. Çok şükür İstanbul'dan yatırımcılarımız etkinliğe bir geri dönüş sağlıyorlar. Daha önce Kilimli'de yaşamış bir hemşerimiz, yakında açılışını yapacağız inşallah. Kilimi Belediyesi'ne ait olan bir binayı kendilerine tahsis ettik. Orada 150 kişinin çalışabileceği bir tekstil fabrikasının yakında kurdelesini keseceğiz. Yaklaşık yedi sekiz ay önce yine aynı mevkide Kaymakamlığımızın da önderliğinde bir yer tahsil edilmişti. Yine fabrika kurmak için ikinci katı atılıyor. Dört katlı bir bina olacak. Orası daha büyük ihracat yapan bir şirketin binası. Seneye de onun kurdelesini keseceğiz. Orada da 250 kişinin çalışacağı yaklaşık dört yüz kişinin bir yıl içerisinde evine ekmek getirebileceği, aş getirebileceği bir nokta haline gelinecek Tabii ki en büyük projelerimizden bir tanesi istihdam." 

Başkan Kamil Altun'a, Sosyete Pazarı'nda sevgi seli Başkan Kamil Altun'a, Sosyete Pazarı'nda sevgi seli

GEMİ SÖKÜM TESİSİ KALDIRILIYOR 

Kilimli ve Çatalağzı arasındaki Alacaağzı'nda hayata geçirilecek projeden bahseden Altun şunları söyledi:
"Zonguldak Valiliği, Zonguldak Ticaret Sanayi Odası, BAKKA, Kilimli Belediyesi bir yıldan beri çalışıyoruz. Alacaağzı mevkisinde teknoloji ve yatırım üssü olacak. Burada işimiz biraz meşakkatli ama imkansız değil. Neden? Ben şöyle örnek vermek istiyorum; nasıl Doğu Karadeniz'de deniz doldurularak stadyum yapıldı, deniz doldurularak havaalanı yapıldı. Rize'de deniz doldurularak lojistik üstü yapıldı. Kilimli'mizde de Alacaağzı mevkinde denizi doldurularak 500 bin metrekare kazanıp burada tüm Zonguldak, Kilimli, Kozlu'ya istihdam konusunda bir çağrı olacak, bir merhem olacak. Beş bin kişinin çalışabileceği bir alan.
Bugün Çayruma Organize Sanayi'de 5 bin kişinin üzerinde istihdam sağlanabiliyor. Kilimli ilçemizde de gemi söküm alanını tamamen kaldırıp bacasız organize sanayiyi ile teknoloji ve yatırım üssünü kurarak tüm hızıyla ilçemiz gelişecek."

Muhabir: Öznur Güneş