Yerel seçimlerin ardından değişime gitme kararı alan AK Parti'de bu değişim 2K formülü ile hayata geçirecek. Kamp ve kongre ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın deyimiyle "partideki oy ile birlikte kan ve ruh kaybı" ortadan kalkacak.

AK Parti'de değişim sadece isimler üzerinden değil iş yapma biçimi de değişecek. Bir yandan seçim sonuçları analiz çalışmaları yapan AK Parti diğer taraftan da seçmen ile bağını koparmayacak. Sandığa gitmeyen seçmene dönük özel çalışma yapılacak, yüz yüze görüşmeler gerçekleştirecek

İL BAŞKANLARI DEĞİŞECEK

Sabah gazetesinin haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan kongre sürecini başlatın talimatı verdi fakat kongre tarihi konuşulmadı. Kongrelerden önce ilçe ve il başkanlıklarında değişimler olacak. Değişimin yöntemine çalışılacak.

Değişim için 14 Mayıs'ta yapılması planlanan genişletilmiş il başkanları toplantısından önce ilk adım atılacak. Belediye başkanı adayı olduğu için boşalan il başkanlıkları var. Öncelikle, vekâleten bulunan isimler yerine asaleten atama yapılacak.

MYK'da illerdeki durum değerlendirildi. İl ve ilçe başkanlığı değişimlerinin büyükşehrin büyük çoğunluğunda gerçekleştirileceği öğrenildi.

KAMP YAPILACAK

MYK üyeleri toplantıda kamp yapılması gerektiğini gündeme getirdi, bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan da parti genel sekreteri Fatih Şahin'e talimat verdi. Milletvekilleri ve belediye başkanları için iki ayrı kamp yapılması kararlaştırıldı.

Önce milletvekilleri, daha sonra belediye başkanları kampa girecek. Milletvekili kampının Kızılcahamam'da, belediye başkanları kampının ise AK Parti yeni konferans salonunda gerçekleştirilmesi bekleniyor. Her iki kampın açılış ve kapanış toplantılarına Erdoğan katılacak. Bakanlar da kampa gelerek sunum yapıp kurmayların sorularına yanıt verecek.

Bebeğini fındık bahçesine gömen anneye verilen müebbet hapsi istinaf onadı Bebeğini fındık bahçesine gömen anneye verilen müebbet hapsi istinaf onadı

Kaynak: Haber Merkezi