Toplantıya 18 dosya getirilirken Vali Tutulmaz vatandaşların taleplerini dinledi. Yapabileceklerinin sözünü veren Tutulmaz, bazı talepleri de değerlendirmeye alacaklarını söyledi.

Halk Günü toplantısına; Zonguldak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Yılmaz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Karayılmaz, İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Güner, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcısı Hasan Akçağlan, İŞKUR İl Müdür Vekili Hakkı Alkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür vekili Veli Köktürk, Tapu Müdürü Ersoy Yılmaz, Başkent Elektrik Temsilcisi Ersin Duran katıldı.

Halk günü toplantısına gelen yaşlı bir adam Vali Mustafa Tutulmaz'dan yemek istedi. Evine aylık 6.900 TL gelir giren vatandaşa yardım yapamayacaklarını belirten Vali Tutulmaz "Senin evine ayda 6.900 TL para giriyor. Bu kadar para alan birine devlet yardım ederse ayıp olur" dedi.

Vatandaş, Vali Tutulmaz'a "Lütfen bunu bana çok görmeyin. Ben lezzetli yemek yemek istiyorum. Eşim lezzetli yemek yapamıyor" dedi. Vali Tutulmaz, konuyu değerlendireceğini söyledi.

Halk gününde eşinden ayrılan bir kadın da nafakayı alamadığını ve bu yüzden yardım istediğini ifade etti. Toplantının kalan kısmı basına kapalı devam etti.