Bebeğini fındık bahçesine gömen anneye verilen müebbet hapsi istinaf onadı Bebeğini fındık bahçesine gömen anneye verilen müebbet hapsi istinaf onadı

15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Salonunda gerçekleşen programa RektörProf. Dr. Fatih Yılmaz, Rektör yardımcıları Prof. Dr. Mücahit Eğri, Prof. Dr. Rasim Koçyiğit, akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. Program, depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için Kur-An’ı Kerim tilaveti ile başladı. Sonrasında ise Üniversite tarfından yapılan faaliyetlerin yer aldığı video gösterimi gerçekleştirildi.

Rektör Yılmaz  konuşmada depremin yaşandığı gün itibariyle Üniversite tüm imkanları deprem bölgesindeki vatandaşlara yardım eli uzattığını ifade etti. Bu süreçte toplamda 6 adet yardım konvoyunun bölgeye gönderildiğini söyleyen Rektör Yılmaz  personel ve öğrencilerden oluşan ekiplerin de özveri ve fedakarlıkla deprem bölgesinde görev aldığını söyledi. Rektör Yılmaz konuşmasında, depremin doğanın gücünü hatırlatan acı bir gerçek olduğunu söyleyerek “Bu gerçekle yaşamak zorunda olduğumuzda daha güvenli binalar inşa etmek, afetlere karşı hazırlıklı olmak ve toplum olarak dayanışma içerisinde olarak gelecekteki zararları en aza indirebiliriz"  dedi. 

Kaynak: DHA