31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen Tahsin Erdem'in bugün özel ziyaretçilerini ağırladı. 

Basında ve caddede kendisini eleştirenlerin olduğunu, arkadan yapılan dedikoduların farkında olduğunu ifade eden Tahsin Erdem "Asıl benim için 5. yılın sonunda ne diyecekleri çok önemli" dedi. 

CHP İl Örgütü'nü ağırlamaktan mutluluk ve heyecan duyduğunu ifade eden Tahsin Erdem, şöyle konuştu:
"Gerçekten şu an hem onurlu, hem çok duyguluyum. Gittiğim her yerde söylediğim gibi örgütün üzerinde hiçbir güç yoktur. Örgütlü olabilmenin gücünü şu an burada görüyoruz. Toplumun bütün katmanlarında hangi iş kollarında olursa olsun; siyasi ya da sivil toplum örgütleri anlamında ya da aktivistler anlamında örgütlü olabildiğimiz sürece başarı mutlaka gelecektir. Bugün de olsa, yarın da olsa mutlaka gelecektir ve biz bunu şu an yaşıyoruz. Onun için çok onurluyum, çok mutluyum. Çok harika bir seçim kampanyası geçirdik. Bir Sosyal Demokrat Parti'ye, halkçı bir belediyecilik anlayışına, sosyal belediyecilik anlayışına, haksız eleştirilere uğramamıza  rağmen Zonguldak'a hizmet etmek amacıyla yola çıktık. Hiçbir polemiğe girmedik. Sadece bizim işimiz gücümüz Zonguldak dedik. Genel merkezimizin sloganını kullandık. O anlamda biz Zonguldak'ın sorunlarını tespit ettik. Tabii ki bugünkü tablo belki çok hoş bir tablo değil ama; şunu da söylüyoruz peşinden: Buralar oturduğumuz makamlar ağlama yeri değil. Tabii ki şikayetimizi, sitemlerimizi edeceğiz ama; bu hiçbir şey yapmayacağımız anlamına gelmez. Onun için biz hazırlığımızı yapmıştık. 

"İŞİMİZ BİRAZ ZOR GÖRÜNÜYOR" 

Çetin koşullar bizi bekliyor onu da biliyoruz. Bütün seçim kampanyası boyunca değerli arkadaşlarım, sevgili il başkanım şunu söylemiştik; sizlerin de yanımızda olduğu sürece bütün toplantılarımızda, mini mitinglerimizde, ev toplantılarımızda bizim en büyük projemiz israfı önlemekti. Maalesef bu yönde haklı çıktık. İsraf her anlamda, her daim kötü bir şey ama israftan, tasarruftan edindiğimiz yeni kaynakları yine Zonguldak halkı için kullanacağız. O anlamda işimizin biraz zor olduğunu söyleyebilirim. 

AK Parti İl Koordinatörü Ersan Aksu, il başkanlığını ziyaret etti AK Parti İl Koordinatörü Ersan Aksu, il başkanlığını ziyaret etti

Bir yerlere zemin hazırlamıyorum. Bugün sadece Zonguldak'ın tablosundan bahsetmiyorum. Dün Ankara'daydım. İl Başkanım da Ankara'daydı. Tabii ki haritanın kızarması çok harika bir şey. Çok önemli anlamlar, mesajlar veriyor bu haritanın rengi. Hem muhalefet partilerine hem de iktidar partilerine ya da ittifaklara çok önemli mesajlar verdi. Bunu iyi okumak lazım. Bunu geçtiğimiz yıllarda, geçtiğimiz günlerde, geçtiğimiz seçim sonuçlarına bakarak iyi olmadığı için bugün ülkemizin yeniden neredeyse IMF ile görüşme zeminleri hazırlanmak üzere. 

“BEN ZAFER KAZANMADIM, ZAFER DÜŞMANLARA KARŞI KAZANILIR” 

Bunun altını özellikle çizmek istiyorum. Zafer düşmanlara karşı kazanılır. Ben asla böyle bir söylemde bulunmam. Bir daha da böyle bir söylemde olmasını açıkçası istemem. Çünkü; bu fazladan almış olduğum 150-200 oyla, 700 oyla değil, 9 bin küsur oyla almış olduğumuz bu seçim sonucu halkımızın teveccühünü gösteriyor. Bugünün konjonktüründe Türkiye genelinde neyse Zonguldak'ta da aynı ama demek ki insanların, seçmenlerimizin partimize göstermiş olduğu teveccüh, şahsıma gösterilen teveccühü zaten sahada görmüştük. Ben tabii ki farklı bir sonuç bekliyordum ama bu derecede beklemiyordum işin açıkçası. Bu saatten sonra hiçbir siyasi parti ve ayrımı yapmadan, hiç kimseyi ötekileştirmeden, tabii ki ufak tefek kendi çalışma ekibimizi kuraraktan Zonguldak'a hizmet ve iş için yola çıktık. Onun için çok azimliyim, istekliyim. Az önce de söyledim, israfı önleyerekten bugün koşullar bunu gerektiriyor. 

“BU MAKAMLAR AĞLAMA MAKAMI DEĞİLDİR" 

Tablo önümüzde, altında sürekli ağlayacak halimiz yok ama iyi bir tablo almadığımızı söylüyorum. Altını tekrardan çizmek için. Onun için önce israfı önleyeceğiz. Yarattığımız yeni kaynaklarla birlikte Zonguldak halkına hizmet etmeye devam edeceğiz. Halkımızın bizden beklentisi olduğunu biliyoruz. Hiçbir zaman olumsuz düşünmedim. Bugün de düşünmüyorum. Yarın da düşünmeyeceğim. Zonguldak Belediyesi her zorluğun altından kalkar çünkü; biz halkçı belediyecilik anlayışıyla yola çıktık ve bu şekilde kibirden uzak, kamunun kaynaklarını israf etme anlayışından, ben ne istersem onu yaparım anlayışından uzak bir şekilde sıradan, sade bir belediye başkanlıkla birlikte önce tasarrufa kendimden başladım. 

"MAKAM ARACI KULLANMAMAMA POPÜLİST YAKLAŞANLAR VAR" 

Ben makam aracı kullanmayacağım. Bunu daha önce de söylemiştim. Bu belki birileri için çok popülist bir yaklaşım olabilir ama asla ve asla bunu itibardan tasarruf olabileceğini söylemek için ifade ediyorum. Bunun kamuya bir fayda sağlayacağını, bir hastaya, eğitim çağındaki bir çocuğa, bir askere mutlaka bir merhem olacağını, bir deliğin, bir açığın kapatılacağı kanaatindeyim. Borçlar paçalardan sızarken bunu konuşmaktan dahi zul diyorum. Karşımdaki söylemler beni diyaloğa,  bu söylemlerin içine çekmek için asla girmeyeceğim bu tablolara ama; şunu söyleyebilirim. Benim için bazı söylemler çıkıyor gazetelerde, olabilir; eleştirebilirler, her daim başımın üzerinde yer var. Bu geçmiş 5 yılda arkaya döndükleri zaman, bakıldığı zaman gerçekten 2019 yılında iktidar partisi belediyesi olmanın ayrıcalığıyla seçildiler. 

“HERKES SAKIZ ÇİĞNER AMA KİMSE FİKRİYE ABLA GİBİ PATLATAMAZ" 

Ondan yana hiçbir kuşkum yok çünkü; Zonguldak'ın en ağır altyapı sorunları bizim dönemimizde çözülmüştü. Tabii ki süsleyemedik biz. Şunu söylüyorum; Herkes sakız çiğner ama Fikriye abla gibi patlatamaz anlayışı var. Bu bir ironidir. Biz o tarihte reklamımızı iyi yapamadık. Onun için seçimi kaybetmiştik. Şimdi iş başa geldi. Bütün geçmişten edinmiş olduğumuz tecrübelerimizle birlikte örgütlerimizden, sivil toplum örgütlerimizden ortak paydada birleşebilme adına sadece ben ne söylersem anlayışıyla değil, biz diyebilmek için çok önemli. Onun için sivil toplum örgütleri, sendikalar, siyasi partiler, kent konseyi, üniversiteler, meslek odaları bizim en ufak tereddüt ettiğimiz noktalarda biz bütün bu sorunları Zonguldak'ta birlikte çözebileceğimiz kanaatindeyim. Bu belediyenin hiçbir zaafı değildir. Ortak payda da birleşmek. 

"BANA GÖSTERİLEN İLGİ BENİ GERÇEKTEN ONURLANDIRIYOR" 

Ben şuna inanıyorum… Zonguldak sadece atamalar, tayinlerle gelenler değil. Zonguldak'ın paydaşları ile birlikte. Onun için her ne yapacaksak yapalım. Zonguldaklılara rağmen değil, Zonguldaklılara birlikte çözüm yollarını arayacağız. Ben sevgili başkanıma, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma çok teşekkür ederim. Hoş geldiniz, iyi ki geldiniz. Sizler sayesinde, vatandaşlarımız sayesinde bugün bu koltuklardayız. Ama şu asla unutulmasın: Bugün caddede, sokakta, donmuşta, çarşıda, pazarda her yerde tarafıma gösterilen ilgi gerçekten beni çok onurlandırıyor, gururlandırıyor. Şunu da hemen peşinden söylemem gerekiyor. Bugünkü teveccüh harika. 

"KAMUNUN VİCDANI ÇOK ÖNEMLİ" 

Onu duymamak, gururlanmamak mümkün değil. Asıl benim için 5. yılın sonunda ne diyecekleri çok önemli. Onun için bir sosyal demokrat belediyecilik anlayışına, halkçı belediyecilik anlayışına yakışır bir şekilde her şeyini kamu önünde, şeffaf bir şekilde çözeceğiz, paylaşacağız. İlanlarımızı, ihallerimizi, her şeyimizi bütün vatandaşlarımızın önünde biz halledeceğiz. Onun için kamunun vicdanı çok önemli. Arkadan dedikodular bırakmadan bir beş yılı en güzel şekilde değerlendireceğimiz kanaatindeyim." 

DURAL: "İL BAŞKANLIĞI KOLTUĞUNA OTURDUĞUM GÜNDEN BERİ BU HAYALİ KURUYORDUM" 

Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem'in arkasında olduklarını ifade eden Devrim Dural şunları söyledi:
"İl başkanlığı makamına ilk oturduğum gün ve bundan öncesindeki süreçte bugünlerin hayalini kurdum. Bunun için de burada örgütümüzle beraber tüm il yönetimimiz, örgütümüz, gençlik kollarımız ve kadın kollarımızla beraber gerçekten güzel bir çalışma yaptık. Ölçtük, tasarladık, stratejimizi ortaya koyduk ve nihayetinde de başarılı olduk. Ben ilk önce tüm örgütüm adına yeni görevinizde başarılar diliyorum sizlere. Zonguldak kamuoyunun, halkımızın ve tüm örgütümüzün sizlerin de bilmesini istediğimiz husus sizin arkanızda Cumhuriyet Halk Partisi, Zonguldak İl Örgütü ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi vardır. Bunun bilinmesini istiyoruz. Hiçbir şekilde yalnız değilsiniz ve bu seçimde kazandığımızı bir 'zafer' olarak nitelendirmiyoruz. Bugün bizim iktidar yürüyüşümüzün 22'nci günüdür. 22 gündür iktidara kavuşabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Çalışma tempomuzu 2028'deki genel seçimlere kadar çokça arttırarak devam ettireceğimizi söylemek istiyorum. Bu süreçte değişimin öne çıktığı, tazelenmenin, yenilenmenin değişimin öne çıktığı bir süreci yaşıyoruz. Ve bu değişimi, bu değişim olgusunu sizlerle de yaşadık, biz de yaşadık ve bundan sonra da yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz. Bu değişim olgusundan da vazgeçmeyeceğiz. Bu seçimlerde başarılı olmamızın sebeplerinden en büyüğü biz yeniydik, onlar eskiydi. Onlar devletin statikosunu temsil ediyorlardı. Biz ise milleti temsil ediyorduk. Ve dolayısıyla millet şu anda iktidara gelmiş durumdadır. Yerelde millet iktidardadır." 

"600 KİŞİLİK SALONU 409 BELEDİYE BAŞKANIMIZLA DOLDURDUK" 

Genel Merkez'de hafta sonu yapılan belediye başkanları toplantısı ile ilgili konuşan Devrim Dural "Hafta sonu yapmış olduğumuz iktidara yürürken yerel yönetimler çalıştığında da Sayın Belediye Başkanlarımızla beraber Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezimizdeki konferans salonunu doldurduk. Ne mutlu bize ki 600 kişilik bir salonu 409 tane belediye başkanımız, 81 tane il başkanımızla hınca hınç doldurduk. Daha öncesinde tabii ki barajın altında kaldığımız kötü dönemlerimiz de olmuştu. Salonu doldurmakta güçlük çektiğimiz dönemler de olmuştu. Ama bu salonu hınca hınç doldurabilmek bizleri de ziyadesiyle çok mutlu etmiştir" diye konuştu. 

Chp Tahsin Erdeme Ziyaret

Muhabir: Öznur Güneş