Gençlik Spor Bakanlığı Okul Sporları Faaliyetleri kapsamında düzenlenen Küçük Kızlar ve Küçük Erkekler Hokey Türkiye Şampiyonası grup müsabakaları Zonguldak'ta gerçekleştirildi. 14-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen 3 müsabakaların ardından Kızlarda, Muğla Halk Eğitim Merkezi ve İstanbul Fatih Ortaokulu, Erkeklerde ise İstanbul Yusuf Ö. Ortaokulu ile Kocaeli Özel Körfezim Ortaokulu finallere kalmaya hak kazandılar.

Zonguldak'ı ise bu şampiyonada Erkeklerde, Alparslan Ortaokulu ile Kızlarda ise Yayla Ortaokulu ilimizi temsil etti.

Temsilcilerimizden Alparslan Ortaokulu son maçında Çanakkale 23 Eylül Ortaokulu'nu 2-1 yenmesine rağmen daha önce kaybettiği puanlar nedeniyle elendi. Kızlarda ise Yayla Ortaokulu grubun son maçında Muğla Halk Eğitim Merkezi'ne 2-0 yenilerek gruptan çıkamadı.

Hokey Türkiye şampiyonası grup müsabakalarında erkeklerde oynanan maçların ardından İstanbul Yusuf Ö. Ortaokulu ile Kocaeli Özel Körfezim Ortaokulu Küçük Erkekler Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Kızlarda ise oynanan maçların ardından Muğla Halk Eğitim Merkezi ve İstanbul Fatih Ortaokulu Küçük Kızlar Türkiye Şampiyonasına katılma sevinci yaşadılar.

Editör: Pusula Gazetesi