Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Kemal Köksal Stadyumu'nda bugün yapılan 23 Nisan provasında kırmızı-beyaz ve Türkçe müzik formatına uymayan Dr. Derviş Nihat Alkat ilkokulu öğrencilerini provaya almadı. Öğrenci velileri Pusula Gazetesi haber merkezini arayarak bu duruma tepki gösterdiler.

Öğrenclierin giydiği tişortte İngilizce yazı olması ve İngilizce müzikle dans programı hazırlanması Milli Eğitim Müdürünü kızdırdı.
23 Nisan Bayramı etkinlikleri için kırmızı-beyaz kıyafet ve Türkçe müzik formatını aylar öncesinde belirlediklerini belirten Müdür Züleyha Aldoğan, Pusula'ya yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"23 Nisan çocuklarımızın bayramı, bu günde çocukları üzülmek olmaz. Sadece biz öğretmenlerimizle aylar öncesinde kıyafet rengini ve müziği belirlemiştik. Sadece bu okulun öğrencilerini bu kıyafetlerle görünce şaşırdım. Sanırım kırmızı beyaz tişörtleri yetişmemiş. Ben kendimi çocuklara adamış bir eğitimciyim. Öğrencilerin yarın 23 Nisan etkinliklerine alınmama gibi bir problem yok. Hepsi bayrama katılacaklar" dedi.