Atatürk Anıtına önüne İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş tarafından çelenk sunumunun ardından ilçe stadyumundaki kutlama programına geçildi.

Törene,  Kaymakam Mehmet Göze, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Cangiz, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Samet Tonga, İlçe Emniyet Müdürü Uğur Duman, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire ve okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş şunları söyledi: "Bugün, İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu, Mustafa Kemal Atatürk ve aziz milletimizin, hürriyet ve İstiklalin ancak milletin iradesiyle kazanılabileceğini tüm dünyaya ilan ettikleri, "Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir" ilkesini tarihe yazdıkları onurlu ve anlamlı bir günün 104. yıl dönümündeyiz.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk; 'Bütün cihan bilmelidir ki artık devletinbu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbirmakam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. Omillî egemenliktir.Yalnız bir makamvardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir' diyerek milletimize ve demokrasiye olan inancını bütün dünyaya haykırmıştır.
Bugün ayrıca, millet egemenliğinin resmi olarak hayata geçtiği Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve bu egemenliği ilelebet koruyacak olan çocuklarımıza olan güven ve sevgimizi göstermekadına bir bayram olarak hediye edildiği tarihi bir gündür. 23 Nisan1920 tarihi, Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. TürkiyeBüyük Millet Meclisi bizim gazi meclisimizdir. Kurtuluş Savaşındaİstiklal Harbinin kararları bu mecliste alınmış ve Kurtuluş Savaşımız buradan yönetilmiştir.
Cumhuriyetimizin
kurucusu Gazi Mustafa Kemal'inönderliğinde "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararlılığı kurtaracaktır" düsturuyla 23 Nisan 1920 Cuma günü Ankara'da tutuşturulan bağımsızlık meşalesi, Anadolu'nun dört bir yanını aydınlatan büyük bir dirilişin müjdesiydi. İşte o diriliş ruhu, vatan ve millet sevgisi, bayrak sevdası ve bağımsızlık tutkusu bu milleti şaha kaldıran en önemli unsurlardır.
Cumhuriyetin kurulması kadar önemli ise onun geliştirilmesi, korunması ve sürekliliği de en az o kadar önem arzetmektedir.Bunu çok iyi bilen Mustafa Kemal Atatürkçocuklarımıza ve gençlerimize "Cumhuriyeti biz kurduk, onuyaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz" tarihi mesajı ile vurgu yapmıştır. Eğitim camiası olarak bizler, sorumluluğumuzun bilincinde olup; çocuklarımızı milli ve manevi değerlerine bağlı,yaşadığı çağa yön verecek bilgi ve beceriye sahip, Gazi MustafaKemal Atatürk'ün ifadesiyle fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerolarak yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyor ve ülkemizi muasırmedeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için elimizden gelengayreti gösteriyoruz.
Vatanımıza ve milli irademize kasteden düşmanlar aziz Milletimiztarafındantarihinher safhasında hezimete uğratılmışlardır. Çünkü bizim milletimiz, vatanını, bayrağını ve namusunu asla çiğnetmedi ve çiğnetmeyecektir.

Sevgili çocuklar;
Hızla değişen bu dünyada Ülkemizin adını Milli ve manevideğerlere bağlı kalarak, bilimde, fende, teknolojide, sanayide ve enönemlisi eğitimde altın harflerle yazdıralım.

Sizler, bizim göz aydınlığımız, yurdumuzun neşesi, sevgi vemasumiyetin sembolü, geleceğimizi dahadaaydınlatacakışığımızsınız.
Sevginin, kardeşliğin, hoşgörünün ve barışın hakim olduğu birdünyada el ele, gönül gönüle kardeşçe yaşamanız ümidiylegönlünüzün şen, bahtınızın açık olması dileğiyle Ulusal Egemenlıkve Çocuk bayramınızı kutlar, sizin şahsınızda tüm çocuklara selamıve sevgilerimi iletir, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzerekahraman ecdadımız ile şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet veşükranla yad ederim. Dünyadaki hiçbir çocuğun yüreğine sevgidenbaska hiç bir şeyin dokunmaması temennisiyle hepinize saygılar sunarım". Öğrencilerin şiirinin ardından öğrencilerinin gösterileri sergilendi.
Çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol tarından verilerek program sona erdi.

Çaycuma 23 Nisan Kutlama 1

Zincirleme kaza: Birbirine girdiler Zincirleme kaza: Birbirine girdiler

Çaycuma 23 Nisan Kutlama 2

Muhabir: Yeliz Alagöz