Ordu’da, 2023 yılında güvenlik, asayiş ile trafik konularında yürütülen çalışmalarla ilgili toplantı düzenlendi. Vali Muammer Erol başkanlığında, İl Jandarma Komutanı Kıdemli AlbayAlbay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy’un katılımı ile valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda, il genelindeki asayiş ve güvenlik durumu, suç ve suçlularla mücadele çalışmaları, trafik güvenliği, terörle mücadele çalışmaları ve diğer konular hakkında bilgilendirilmede bulunuldu.

‘İMRENİLECEK BİR KENT DİYEBİLECEĞİMİZ ŞEKİLDE GEÇTİ’

Toplantıda konuşan Vali Erol, 2023 yılının kent için huzurlu geçtiğini belirterek, “2023 yılı Ordu’muz açısından huzurlu, imrenilecek bir kent diyebileceğimiz şekilde geçti. Ordu’nun yaşanılabilir, güvenli ve huzur dolu bir şehir olduğunu ifade edebilmemizin alt yapısı, emniyet ve jandarma birimlerimizin yaptığı çalışmalardır. Güvenlik birimlerimiz kadar vatandaşlarımıza da, bizlerle birlikte yaptığı işbirliği ve gayreti, olaylara bizimle birlikte sahip çıkarak şehrin huzurunu, güvenliğini temini noktasında bizlerle yaptıkları işbirliği, gösterdikleri destek ve gayret için de teşekkürü bir borç biliyorum” diye konuştu.

‘ÖLÜMLÜ TRAFİK KAZALARINDA AZALMA OLDU’

Vali Erol’un konuşmasının ardından İl Emniyet Müdürü Atilla Aksoy, polis sorumluluk bölgelerinde meydana gelen konular hakkında açıklamalarda bulundu. Bir önceki yıl il genelinde 16 bin 689 olayın meydana geldiğini kaydeden Aksoy, “İl genelinde 16 bin 689 olayın meydana geldi. Kişilere karşı gerçekleşen 9 bin 117 olayın yüzde 99’u, mal varlığına karşı gerçekleşen 2 bin 731 olayın yüzde 90’ı aydınlatıldı. 20 bin 48 şüpheli şahsa işlem yapıldı, 210 şahsın ise tutuklandı. Kaçakçılık suçlarıyla mücadele  kapsamında 216 operasyon yapılarak 31 şahıs tutuklandı. Uyuşturucu madde satışı yapan ve kullanan şahıslara yönelik operasyonlarda 540 olayda 121 şüpheli şahıs tutuklandı. Vatandaşların trafik güvenliğini sağlamak amacıyla  yapılan denetimlerde 593 bin 636 araç kontrol edilerek, bin 308 araç trafikten men edildi. 2 bin 124 araç sürücüsün ise sürücü belgesi geri alındı. İl genelinde 11 ölümlü trafik kazası meydana gelmiş ve 14 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 2023 yılı içerisinde bir önceki yıla göre ölümlü trafik kazalarında yüzde 21.4 oranında azalma olmuştur” ifadelerinde bulundu.

‘JANADARMA ARANAN BİN 653 SAHSI YAKALADI’

İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Numan Öksüz ise, Jandarma sorumluluk bölgesinde 2023 yılında il genelinde 9 bin 354 olayın meydana geldiğini, suçların önlenmesine yönelik icra edilen görevlerde 50 bin 500 önleyici kolluk devriyesi, 9 bin 317 adli kolluk devriyesi, bin 704 sevk ve nakil devriyesi olmak üzere 61 bin 521 devriye faaliyeti icra edildiğini belirterek, aranan bin 653 şahıs ile aracın yakalandığını kaydetti.

Kaçakçılık suçlarıyla mücadele kapsamında icra edilen 303 operasyonda bin 74 şüpheli şahsın yakalandığını, 10 şahsın ise tutuklandığını anlatan Albay Öksüz, “Uyuşturucu madde satışı yapan ve kullanan şahıslara yönelik yapılan 523 operasyonda 21 şüpheli şahıs tutuklanmıştır. 2023 yılında vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde seyahat etmeleri maksadıyla trafik hizmetlerimiz ve denetimlerimiz aralıksız sürdürülmüş, kontrol edilen 458 bin 972 araçtan 3 bin 207 araç trafikten men edilmiştir. Ayrıca, jandarma sorumluluk bölgemizde 10 ölümlü trafik kazasında 13 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bir önceki yıla göre yaralamalı ve ölümlü trafik kazalarında yüzde 2,5 oranında azalma olmuştur” açıklamasında bulundu.

Kaynak: DHA