Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak önceki dönem Merkez İlçe Başkanı Niyazi Kıransoy, MHP İl Kongresinde adaylığının kabul edilmemesinin ardından partide kendisine destek verdikleri için ihraç edilen bazı isimlerin suçsuz bulunduğunu açıkladı. MHP'ye gönül veren ve MHP'yi hayatının yaşam biçimi haline getiren isimlerin savunmasızca ihracını eleştiren Niyazi Kıransoy, MKYK Üyesi Murat Kotra ve Ankara Milletvekili Erkan Haberal'a seslendi. 'Gaflet uykusuna mı daldınız' diyen Kıransoy, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Uzun süredir bu konuda birşey yazmama, konuşmama konusunda bir karar vermiştim çünkü kendi kafamda birçok konuyu düşünüp karar vermiştim. Lakin son gelişen olaylar, tekrar yaşanan, sahnelenen oyunları gündeme getirmeyi gerektirecek boyuttadır.

"OYUNUN ASIL BOYUTLARI KONGRE SONRASI ORTAYA ÇIKTI"

MHP Zonguldak teşkilatları kongre sürecini geçireli yaklaşık bir buçuk sene olmuş. Bu süreçte çeşitli ayak oyunlarıyla tüzük ve kanunları da yok sayılarak şahsımın ve arkadaşlarımın adaylığı engellenmiş, MHP'nin Zonguldak'ta birlik ve bütünlük içerisinde kongre sürecini değerlendirmesi de engellenmişti. Asıl oyunun boyutları kongre sonrasında ortaya çıkmıştır.

"HİÇBİR SUÇU OLMAYAN ARKADAŞLARIMIZ İHRAÇ EDİLDİ"

Kongre sonrasında bizimle hareket etmekten başka hiçbir suçu olmayan arkadaşlarımız uydurma , hic olmamış, delilsiz, belgesiz disipline sevk edilmişti. Biz yaptık oldu zihniyetiyle cezalandırılmaya kalkılmıştır. Hem aday olmamız engellenmiş hemde usulsüz seçilen yönetim marifetiyle partiden uzaklaştırılmamız sağlanmıştır . İşte bu süreçte ihraç edilen iki arkadaşımız da mahkemeye verilerek suçlanmış, bu suçlamaların neticesi alınmadan alel acele uydurma disiplin kurulu tarafından yangından mal kaçırır gibi ihraç edilmişlerdir.

"MAHKEME ARKADAŞLARIMIZI SUÖSUZ BULDU"

Şuan disiplin marifetiyle ihraç edilen aynı zamanda mahkemeyede verilen Ahmet ÖZKAN ve Halim BURNAZ berat etmişlerdir. Bu karar arkadaşlarımızın Türk mahkemeleri tarafından suçsuz oldukları halde söylenen suçlardan usulsüzce ihraç edildiklerini de ortaya çıkarmıştır.

"GAFLET UYKUSUNDA MISINIZ?"

Şimdi bu ihraç edilen arkadaşların durumu ne olacaktır? Siyasi partileri yöneten ekiplerin görevi partisini büyütmek mi yoksa dağıtıp küçültmek midir? MHP'yi bölüp parçalayan bu yöneticiler kime hizmet etmektedir? Bunlara kol kanat olan MYK üyesi Murat KOTRA ve Ankara Milletvekili Erkan HABERAL gaflet uykusunamı daldılar? Ya da MHP genel merkezinde Zonguldak diye bir vilayet olduğunu bilen mi kalmadı?"