Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, una sürekli zam geldiği için fırıncıların böyle bir zam talebi olduğunu belirtti.

Başkan Coşkun, şöyle dedi: "Pazartesi günü ekmeğe zam için ilçeler ile görüşmeye başlayacağız. İlk olarak Alaplı ve Ereğli ilçesine çağıracağız. Sonrasında Zonguldak merkez ve Kilimli ilçesindeki fırıncı arkadaşlar ile görüşeceğiz. Raporları hazırlayıp Ticaret Bakanlığı'na göndereceğiz.
Ekmek zammını fırıncılar talep etti. Girdi fiyatlarında korkunç fiyat artışları var. Bu nedenle ekmeğe zam istiyorlar. Son zamanlarda un fiyatları fırladı, bir ay önce aldıkları un fiyatları ile şimdiki un fiyatları aynı değil.
Un fiyatları anlık olarak değişiyor. Fırıncıların zam talebi farklı, bizim günün şartlarını ve fırıncı arkadaşların şartlarına göre değerlendirmemiz farklı olacak. Ekmeğin kilosu tahminen 10 TL olur. Bu da 230 gram ekmek, 2 TL. Yeni zam ile birlikte 230 gram ekmek 2.50 TL olur.
Önümüzdeki haftadan itibaren komisyon toplantılarımızı başlatıyoruz. Vatandaşın bu zamanda illaki tepkisi olacak. Ancak esas sorgulanması gereken konu un fiyatlarının neden dolarla yarış ettirildiğidir.
Un fiyatlarındaki artışı durdursunlar, beşinci ayda ki un fiyatından versinler biz de zam yapmayalım."