Zonguldak Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, 2019 yılında Zonguldak'ta 2 bin 39 yeni iş yerinin açıldığını 870 iş yerinin kapandığını söyledi.

Muharrem Coşkun, "Türkiye'de en fazla iş yeri açan şehir 27 bin 760 ile İstanbul dur. Yine aynı zamanda 17 bin 750 iş yeri kapanmıştır. İş yeri açıp kapatmakta olan Tunceli ilimizdir. Tunceli'de 318 kişi iş yeri açarken 68 kişi ise iş yerini kapatmıştır.

Son günlerde kahvehane ve çay ocaklarının açılışında artış görülmektedir. İnsanların en ucuz şekilde zaman geçirdikleri ve en ucuz şekilde iş yeri açmaları çay ocakları ile mümkündür. Fazla sermaye gerektirmeyen meslek dallarından bir tanesi çay ocaklarıdır. İşyerlerinin kapanmasındaki en büyük etken ilin güç vermesi ve ulusal marketlerin mahalle aralarına kadar girmesinden kaynaklıdır. Bu ulusal şubelerin ilimizde 38 şubesi bulunmaktadır. Bu marketlerin açılması bakkallarımızın ve küçük esnafımızın rekabet edememesinden dolayı kapanmasına neden olmaktadır. Türkiye genelinde ise 238 bin yeni iş yeri açılırken 90 bin 665 iş yeri de kapattı" diye konuştu.