3000 yıllık tarihi ve doğası ile Türkiye'nin küçük ama en güzel şehirlerinden biri Amasra. Yaşamınızın bir döneminde mutlaka ziyaret etmeniz gereken noktalardan biri. Böyle bir gezi planlamak isterseniz görmeniz gereken birkaç yer bulunuyor. Amasra otelleri ise gezinizi planlamanız için birçok alternatifi bir arada sunuyor.

1. Amasra Kalesi

Tüm şehri panoramik olarak görebileceğiniz bu kale günümüzde UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'nde yer alıyor. Bu kale Roma, Bizans, Cenevizliler ve Osmanlılar tarafından yüzyıllarca kullanılır. Şehrin savunmasında önemli bir tarihi olan Amasra Kalesi şehrin tüm yansımasını kendisinde barındırıyor.

2. Çekiciler Çarşısı

Yüzyıllardır sahip olduğu oymacılık geleneğini görebileceğiniz bu çarşıda Amasra'da yetişen kızılağa, ıhlamur, şimşir, ceviz ve kiraz ağaçlarından el yapımı eşyalar bulabilirsiniz. Evinizde hem kullanabileceğiniz işlevsel hem de kendine özgü tasarımlarla kendiniz iç galin en uygun ürünü bulabilirsiniz. Hem kendinize hem de hediyelik olarak oldukça uygun seçenekleri bir arada bulundurur.

3. Galla Pazarı

Salı ve Cuma günleri kurulan Galla Pazarı, yöresel dilde kadın pazarı anlamına geliyor. Tamamen bölge kadınlarının üretiminden oluşan bu pazarda organik tarhana, erişte ve ev yapımı reçelleri bulabilirsiniz.

4. Direkli Kaya

Küçük liman bölgesinde yer alan bu kaya, Cenevizliler Dönemi'nde metrelik aydınlatma ve gözetleme kulesi olarak kullanılmış. Günümüzde ise tarihi bir nokta olarak ziyaretçilerini ağırlıyor. Üstelik zamanla kuleden aşağıya doğru denizle bağlantılı bir havuz ortaya çıkmış. Kayaya oyulmuş merdivenlerle inilen bu havuz bölgenin gözde plajlardan biri haline gelmiş. Ziyaretiniz sırasında görebileceğiniz bu noktada tarihi ve doğayı bir arada gözlemleyebilirsiniz.

5. Ağlayan Ağaç

Boztepe Adası'nın doğusunda bulunan Ağlayan Ağaç, 300-350 yıllık tarihinin yanı sıra ağlayan sıfatının bir sebebi var. Denizden ve havadan aldığı nemi ilkbahar ve sonbahar aylarında yağmur damlası olarak geri veriyor. Böylece özellikle bu dönemlerde bakmaya doyamayacağınız bir görsel şölen sunuyor. Ayrıca bu ağacı görmeye gittiğiniz ağacın gölgesinde Tavşan Adası'nın manzarasında çayınızı da yudumlayabilirsiniz.

Tüm bu gezilecek yerler hakkında daha fazla bilgi almak ve konaklama alternatiflerinizi gözden geçirmek için Türkiye'nin tatil arama motoru neredekal.com'u kullanabilirsiniz.