Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı ve İl Başkanlığı için Ankara'ya isim verdiği yönündeki iddiaları ret etti. Başkan Alan, kendisinden basında 'Yeniçeri' ismiyle bahsedilmesi ile ilgili "Yeniçeri tabirini kabul etmiyorum, kullananları kınıyorum" dedi.

Ankara'ya merkez ilçe başkanlığı ve ya il başkanlığı anlamında isim önerisinde bulunmadığını belirten Başkan Alan "Benim isim önerme ya da bunlarla uğraşacak inanın bir dakika bile vaktim yok" dedi.

"TEŞKİLATÇILIK GÖMLEĞİMİ GEÇİCİ SÜRE İLE ARKADAŞLARIMIZA DEVRETTİM"

Başkan Alan, konuyla ilgili soruyu şöyle yanıtladı; "Bu süreçleri teşkilat içinde yaşadım. Bu süreçlerde ne yazık ki böyle durumlar her partide olduğu gibi bizde de oluyor. Dediğim gibi teşkilatlarımızla ilgili yorum yapacak biri varsa onun da yakışanı şehrin bir numarası Sayın İl Başkanımız Zeki Tosun'dur. Teşkilatlarla ilgili yorumu onun yapması gerekir. Böyle bir sıkıntı var ya da yoksa ne sorulacaksa onun cevap vermesi gerekecek kişi Sayın İl Başkanımızdır. Benim isim önerme ya da bunlarla uğraşacak inanın bir dakika bile vaktim yok. Biz arkadaşlarımızla mesai arkadaşlarımızla, vatandaşımıza verdiğimiz sözü tutmak için gece gündüz mesai yapıyoruz. Zonguldak'ımızın sıkıntısı çok biz çözmek için aşmak için buradayız. Ben daha önce de söylemiştim; teşkilatçılık gömleğimi geçici süre ile arkadaşlarımıza devrettim, arkadaşlarımız da ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Ben belediye işleri ile uğraşıyorum. Teşkilat işleri saygıdeğer İl Başkanımızın cevap vermesi daha sağlıklı olur, herhangi bir polemik olmaz. Ben bu şeyleri yaşadığım için müdahil olmuyorum. Yeniçeri tabirini kabul etmiyorum, beni böyle tabir edenleri de kınıyorum."