Zonguldaklı Araştırmacı-Yazar Kadir Tuncer, 6'ncı kitabı "Güneşe Hasret-2"yi, basınla buluşturdu.

Bugün Madenci Anıtı'nda yeni kitabı "Güneşe Hasret-2"yi ilk olarak gazetecilere imzalayarak veren Yazar Kadir Tuncer, "Sokaklar özgürlüktür, berekettir. Ben sokakları yazdım. Benim kitabım bunun eseridir. Nice zamandır vatandaşlar 'Güneşe Hasret kitabının ikincisi çıkacak mı?' diye soruyordu. Uzun bir çabanın sonucu sokaklardaki deneyimlerimizi ve yaşananları kaleme alarak ikinci cildini çıkardık. Benim için mutluluk verici bir gün. İnşallah bu eserimiz de önceki kitabımız gibi ilgi görecektir. Elimde başka kitap taslakları da var. Onları da kitaba dönüştürerek kitap sayısını 10'a çıkarmayı hedefliyorum. Kitap yazmak birikimin sonucudur. En zor günümde, vefasından ödün vermeyen başta eşime ve zor günümde destek olan bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Allah sağlık verdikçe yazmaya devam edeceğim" dedi.

Öte yandan Zonguldak Kültür ve Eğitim Vakfı (ZOKEV), 18 Mart 2019 Pazartesi günü saat 18.00'de Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi Lokali'nde Kadir Tuncer için imza ve söyleşi günü düzenleyecek.

KADİR TUNCER KİMDİR?

Zonguldak'ta 1949 yılında doğdu. İlkokulu memleketinde bitirdi. Özel sektörde çeşitli işlerde çalıştı. Ereğli Kömür İşletmesine yer altı işçisi olarak girdi. Türkiye Sosyalist İşçi Partisi (TSİP) kurucuları arasında yer aldı. Aynı partinin Zonguldak il örgütünde yöneticilik yaptı. Siyasal düşüncelerinden dolayı birçok kez gözaltına alındı. 12 Eylül 190 askeri darbesi döneminde toplam 3,5 yıl tutuklu kaldı. Hakkında takipsizlik kararı verilmesi üzerine tekrar TTK'ya girdi ve oradan 1991 yılında emekliye ayrıldı.

Tuncer, işçi olarak çalıştığı yıllarda sendikal hareketler içinde aktif olarak yer alarak çok işçi hareketinin örgütlenmesinde rol oynadı. Bu eylemleri sırasındaki gözlemlerini, kurumsal bir çerçeve ile birleştirmeye çalışan yazıları, aynı zamanda temsilcisi de olduğu Fabrika Gazetesi'nde çıktı. Belgesel nitelikte hazırladığı araştırmalarını "Tarihten Günümüze Zonguldak'ta İşçi Sınıfının Durumu-Kumpanyalar Dönemine Geri Dönüş (1999)" adlı kitapta yayımladı. Tuncer'in bunun dışında "Zonguldaklılara İlimizdeki Çevre Sorunlarıyla İlgili Bilgi, Öneri ve Talepler: Çevre Raporu", "Zonguldaklı Şair Rüştü Onur", "Zonguldak'ta Etnik, Sosyal, Kültürel, Sınıfsal Yapı: Aguilla-Barbara-Kıvırcık", "Güneşe Hasret-1" adlı kitapları da bulunuyor.

Editör: Pusula Gazetesi