Spor uzun vadede bedeni şekle sokarken kol, gıdı, ayak içi gibi yağlarının erimesi güç yerlerin şekillenmesini de sağlayamamaktadır. Özellikle bedenindeki eksiklik ve fazlalıkların farkında olan kişiler, bu bölgelere yönelik müdahalelerde bulunarak nokta atışı ile vücudunu forma sokup güzelleştirmektedir.

Özellikle gıdı, kol, ayak içi, diz kapağı gibi bölgeler için liposuction uygulaması yani yağ emme işlemi yaptırmaktadırlar. Liposuction işlemi yağlı bölgedeki yağları emip şekillendirip ve düzeltmektedir. Bu yağ emme tekniğinin bugünkü versiyonu kullanılan aletten adını alan Vaser Liposuction yöntemidir. Vaser Liposuction Fiyatları şeklinde merak edilen sorular için öncelikle muayene olmak gerekmektedir. Bu yöntem genel liposuction yöntemlerine göre daha minimal invazif varyanta sahiptir ve dokulara en az zararı vererek maksimum sonuç alınmasını sağlamaktadır.

Vaser Liposuction

Vaser ile yağ şekillendirme tekniği, genel ve geleneksel liposuction yöntemlerine göre daha minimal alanlarda çalışması ve daha etkili sonuçlar vermesi ile bugün gözde yöntemlerden biridir. Vaser aletinin çalışma başlıkları ve mekanizması dokulara zarar vermemesi şeklinde tasarlanmıştır. Boyun ve kollar, diz kapağı gibi bölgelerin yağlarını eritirken dokularına zarar vermemektedir. Makine sistemi yoğun ve yüksek ultrason enerjisi üretmektedir.

Bu enerji sadece yağ hücrelerini eritirken yaşamsal doku ve organlara asla zarar vermemektedir. Boyun ve kollar gibi ince derili alanlarda koruyucu etkisiyle güvenle önerilmektedir. Geniş alanlar için de (karın gibi) yağ alınmasını kolaylaştırıcı özelliğe sahip cihazın seçici özelliği bulunmakta. Karında kullanılması halinde klasik liposuction yöntemlerine kıyasla yağ alımı/ eritmesi daha kısa bir sürede ve daha az kanama ile gerçekleştiriliyor.

Vaser Liposuction Uygulaması

Vaser Liposuction Uygulaması ilgili bölgelere damarların büzülmesinin sağlanması için Tumescent adı verilen sıvının verilmesi ile başlamaktadır. Ardından Vaser kanülleri ile belirlenen sürede yağların erimesi için hafif bir basınçla enerji aktarımı sağlanmaktadır. Bir sonraki aşamada ise eriyen yağlar vakum yardımı ile çekilmektedir. Çekilen yağların ardından bölgenin şekillenmesi için sıkı bir korse/giysi uygulaması yapılmaktadır. Bu süreçte devam eden işlemler arasında Vaser Liposuction Fiyatları da kişiler tarafından merak edilmektedir.

İşlem, genel anestezi, lokal anestezi ya da sedasyon ile yapılabilmektedir. Hastanın ve doktorun konforu açısından genel anestezi önerilmektedir. Ameliyatın süresi ilgili bölgenin yağ oranına bağlı olarak değişmektedir fakat ortalama 2 ile 2,5 saat arasındadır. Alınan yağların başka bir amaçla kullanılıp kullanılmadığı sıkla sorulan sorulardandır. Yüksek ses dalgaları ile eritilen yağlar başka bir bölgede yaşayamayacakları için başka bir bölgeye transfer edilemezler. Çünkü işlemden geçmeden özenle alınan yağlarda bile yaşama oranı %30'un altındadır.

İyileşme

Vaser Liposuction uygulamasının ardından iyileşme süresi ortalama 3-4 gündür. Kişinin bedensel gücü, uygulamanın yapıldığı alan ve yağ miktarına bağlı olarak bu süre uzayıp kısalabilmektedir. Hastanede kalış süresi 1 gündür. Ardından hasta istirahatına evde devam edecektir. İlk duş operasyondan üç gün sonra yapılmaktadır. Bedenin hangi bölgesinde uygulama yapılırsa yapılsın nihai hedefe ulaşması ve tamamen iyileşip son şeklini alması 3 ayı bulmaktadır. Operasyonun 7. Gününden sonra hafif egzersiz ve yürüyüşlere başlanabilmektedir. 3. Haftadan sonra ise yüzme dahil tüm sporlar yapılabilmektedir. Korse/giysinin 15 gün kullanılması yeterlidir. Uygulamanın güvenilir bir uzman tarafından güvenilir bir klinikte yapılması şarttır. https://www.drleylaarvas.com sayfasında uygulamanın detaylarını da inceleyebilirsiniz.

Vaser Liposuction Fiyatları

Vaser Liposuction uygulaması fiyatları uygulamanın yapılacağı bölgeye, bölgenin durumuna, yağ oranına ve miktarına göre değişiklik göstermektedir. Fiyatlar muayene sonucunda belli olmaktadır. Öncelikle uzman doktordan randevu alıp muayene olmanız gerekmektedir. Ücretlendirme bu muayene sonrasında netleşmektedir. Her yıl fiyatlar yenilenmektedir. 2019 Vaser Liposuction Fiyatları için kliniğinizden bilgi alarak ya da doktorunuzdan randevu alarak ayrıntılı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Editör: Pusula Gazetesi