Zonguldak-Ankara karayolunun Sapça Tüneli-Zonguldak arasında bariyerlerin ve korkulukların olmaması sonucu meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı trafik kazaları, İl Koordinasyon Kurulu'nun da gündemindeydi. Pusula Gazetesi'nin gündeme getirdiği yol ve bariyer sorununa değinen Karayolları Kastamonu 15'inci Bölge Müdürü Hüsamettin Özendi, "Devrek-Zonguldak arasındaki ihtiyaç olan yerlere 'New Jersey beton korkuluk' olarak isimlendirilen korkuluklardan son 2 ay içerisinde toplamda 700 metre yerleştirdik. Şu anda da nakliyelerimiz devam ediyor. Toplamda 30 kilometrelik New Jersey beton alımı için yetki istedik. Eğer yetki gelirse ve bu alımı gerçekleştirirsek, ihtiyaçların tamamını karşılayacağız" dedi.

Zonguldak halkının yolda meydana gelen ölümlü trafik kazalarının ardından daha detaylı bir açıklama beklediğini belirten Vali Erdoğan Bektaş, Özendi'den detaylı bilgilendirme istedi. Konuşmasına devam eden Özendi, "Benim toplam yol ağım 4 bin kilometre, bölge genelinde. Bunun 800 kilometresinde acil olarak korkuluk ihtiyacı var. Bize mevcut gelen yıllık ödeneklerle şu anda 25-30 kilometre korkuluk ancak yapabiliyoruz. Durumumuz bu... Kaza olan alanların tamamı BSK bünyesinde. Yani 'şantiye sahası' olarak adlandırdığımız kesimler. Şu anda oralara kalıcı oto korkuluklar yapamayız. Yaptığımız halde 5-6 ay sonra tekrar sökme ihtiyacı çıkacak. Bunları söktüğümüz zaman da yarı yarıya zayiat oluyor. Bunu da 'New Jersey' dediğimiz beton korkuluklarla çözmeye çalışıyoruz. BSK işlemleri bittikten sonra kalıcı tedbirlerimizi o zaman alacağız" ifadelerini kullandı.

Hüsamettin Özendi'nin meydana gelen kazalarda sürücüleri de sorumlu tutma yönündeki açıklamasını yarıda kesen Vali Erdoğan Bektaş, "Şimdi 'Korkuluk yok' diye aracı yoldan aşağıya, dereye atmak zorunda değilsin. Şoförlük, yol ve araç şartlarına göre yapılan bir eylemdir. Çok sebepleri olan ölümlü trafik kazaları var ve biz bunları biliyoruz. Ama bütün bunlara rağmen ortada bir şey var. Bir kuşku var, bunun adı da 'korkuluk'tur. Bunu yapıncaya kadar biz bu suçtan beraat edemeyiz. Hani Nasrettin Hoca demiş ya: 'Hırsızın hiç mi suçu yok?' 'Suçsuz' demiyoruz, ama biz kendi suçumuzla ilgiliyiz. Kaza olan noktalar belli. Siz iyisini bizden daha iyi biliyorsunuz. O alanlara öncelik verelim. Yani insan ölüyor. Ölen insanın geri gelme şansı yok. Yani suçlu o ya da bu önemli değil ki... Sonuç ortada. Dolayısıyla biz elimizden geleni sonuna kadar yapacağız. Bizim işimiz bu" şeklinde konuştu. Özendi ise, "Bizler de o alanların korkuluklandırılması gayreti içerisindeyiz, Sayın Valimizin talimatıyla... Büyük ihale yapılana kadar ekiplerimiz acil olan yerlere New Jerseyleri, korkulukları koyarak tedbir almaya gayret ediyoruz" ifadelerini kullandı.

olduk-olduk-karayollarini-inandiramadik
Öldük öldük, Karayolları'nı inandıramadık!

Editör: Pusula Gazetesi