Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, beraberinde Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan ile birlikte Zonguldak Karaemas Kemal Köksal Stadı'nda incelemelerde bulundu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Hakan Yüksel, Özbakır ve beraberindeki heyeti statda karşılayarak stadın son durumu hakkında bilgi verdi.
Kapalı tribün ve statda inceleme yaptıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Özbakır son gelişmeler hakkında değerlendirme yaptı.

"2018 YILINDA TÜM STAD KAPANACAK"

Özbakır, "Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda Kkapalı tribün ve spor tesisleri ilgili çalışmalar hızla devam ediyor. Kapalı tribünlerin üzeri yarın kapanmaya başlayacak. İnşallah ikinci devreye kapalı tribünlerle kapalı bir şekilde gireceğiz. Stadyumun geri kalan kısımlarının da kapanması gerekiyor. Bazı arkadaşlarda tereddüt oluşmuş olacak mı? olmayacak mı? diye. Biz bütçe görüşmelerinde Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak'a ilettik. Durumu da anlattık. Allah'ın izniyle oturma alanlarında hem sayıyı arttıracağız, hem de diğer kısımlarında kapatacağız. Çok güzel bir stadyuma kavuşmuş olacağız. 2018 yılında güzel bir kapalı tribüne kavuşacağız" dedi.

"PİSTTE DÜZENLEME YAPILACAK"

Karaelmas Kemal Köksal Stadı atletizm pisti aşağı yukarı 6 metre kayacağı için karşı tarafta ki tribünler genişleyecek. Atletizm pisti büyük ihtimalle kalkacak. Başka bir yer proje yapılacak. Aslında ben de ona taraftar değilim. Ama şuanda ki durum ona elvermiyor. Gerekli düzenlemeler yapılacak" dedi.

"YENİ TESİS İÇİN BİZE TALEP GELMEDİ"

Özbakır Zonguldakspor yönetim kurulu tarafından Üzülmez'e yapılması düşünülen tesis için kendilerine bir talep gelmediğini belirterek ''Üzülmez Sahası ile ilgili bir gelişme yok. Ama orada çalışma yapılabilir. Bize herhangi bir konuda talep gelmedi. İsterlerse gereği yaparız. Biz Zonguldakspor için her şeyi yaparız" dedi.

"ZONGULDAKSPOR İÇİN BİR ARAYA GELİRİZ"

Zonguldaklı Milletvekillerinin Zonguldakspor için bir araya gelmedikleri konusundaki soruyu da yanıtlayan Özbakır "Zonguldakspor için bir araya gelmeye karşı değiliz. Zonguldakspor ile en çok ilgilenen benim. Kulübe neler yaptığımı biliyorsunuz. Çanakkale'deki maça bile desteklemeye geldim. Biz araç ve benzin yönünden desteklerimiz devam ediyor. Başkanımız Süleyman Caner'le zaman zaman görüşmeler yapıyoruz. Önemli olan biraya gelerek netice almak. Biz buna her zaman varız. Zonguldakspor'un arkasındayız''şeklinde konuştu.

"ALTERNATİF ATLETİZM PİSLİ YAPILACAK"

Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun ise atletizm pistinin Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nda kaldırılması gündeme geldi andan itibaren alternatif Atletizm pisti düşündüklerini belirterek "Atletizm pistinin kaldırılması saha ile ilgili bir durum. Ama biz bununla ilgili yazışmalarımızı yaptık. Başka bir yer daha güzel bir atletizm pisti yapacağız. Bu yaptığımız yeni binanın içerisinde de kapalı atletizm pisti var. Bu arkadaşlarımız hiçbir zaman mağdur olmayacak. Normal açık bir pistimizin de yapılması içinde gerekli girişimler yapıldı. Bunlarında cevapları bekleniyor. Zonguldakspor için gereken gayreti göstereceğiz. Gereken yapılacak''şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi