Hak İş konfederasyonu'na bağlı Öz Sağlık İx Sendikası İl Başkanı ve Bartın Karabük ve Kastamonu Bölge Sorumlusu Recai Özcan 696 KHK ile ilgili düşüncelerini şöyle ifade etti. "Kamuda daimi kadroda olanlar ile taşerondan kadroya geçenler arasında maaş ve diğer sosyal haklar açısından ciddi farklar bulunduğu işikardır 2019 yılında yapılacak toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmelerine, kadroya alınan Kadrolu taşeron işçilerin de dahil edilmesi gerekmektedir. Ücret farkı derinleşiyor.

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudaki taşeronden kadroya geçen işçilerin 2020 yılına kadar Yüksek Hakem Kurulu sözleşmesine tabi tutulacak olmasının çalışanlar arasında ücret farklılığının derinleşmesine neden olacağı kesindir.

Enflasyon rakamlarının yüzde 25'lere ulaştığı bu dönemde, kamuda kadroya dahil edilen taşeron işçilere her altı ayda verilen yüzde 4 oranındaki ücret zammının hak kaybına neden olduğunu Aşıkardır"2019 yılında yapılacak kamu iş toplu sözleşme görüşmelerinde kadro alanlar da dahil edilmelidir"

EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET ŞART

Kadroya geçen işçilerin asgari ücretten maaş alma uygulamasının son bulmasını, enflasyon farkının da tüm çalışanlara ödenmesini istiyoruz eşit işe eşit ücret ve eski işçi yeni işçi ayrıminı istemiyoruz 2019 Milat Olsun Devletimiz Çalışanlarımıza Vermiş Olduğu Kadroyu Biz KHK ile Kadroya Geçen İşçilerimizi Toplu iş Sözleşmesine Dahil Ederek Bu Eşitsizliye Son Noktayı Koymalıdır Devletimize Yakışanda Budur..."

Editör: Pusula Gazetesi