Türkiye Gençlik Vakfı Zonguldak İl Temsilciliği, "Milli ve Manevi Değerlerine Sahip Çıkan Bir Nesil" sloganıyla liselerde gençlerle buluşuyor.

Türkiye Gençlik Vakfı Zonguldak İl Temsilciliği'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama şöyle:

DAHA GÜÇLÜ BİR GELECEK İÇİN...

"Türkiye Gençlik Vakfı Zonguldak İl Temsilciliği olarak; 'Milli ve Manevi Değerlerine Sahip Çıkan Bir Nesil' sloganıyla ve gençliğin sosyal, fiziksel, zihinsel, ruhsal ve manevi gelişimlerini gözeterek, kendini devamlı geliştiren, yenilikçi ve nitelikli insan kıymetinin oluşumuna katkı sağlamak amacıyla çıktığımız bu yolda, kadim medeniyetimizin değerlerini özümsemiş, ahlaklı, donanımlı ve umut dolu nesillerin yetişmesini önemsiyoruz. Bizler; Türkiye gençliğinin nasıl heyecan verici bir potansiyel ve dinamizm taşıdığının farkındayız ve bu potansiyelin hayatın her alanında kendimiz, ailelerimiz, çevremiz ve bütün insanlık için hayırlı, verimli bir etkinliğe kavuşması için çaba sarf ediyoruz. Peygamber Efendimizin yol arkadaşları Hz. Ali, Hz. Muaz B. Cebel, Hz. Musab B. Umeyr ve daha ismini sayamadığımız sahabelerimiz gibi bir çağı açıp bir çağı kapatan Fatih Sultan Mehmed Han gibi, Çanakkale'de davamızı sırtlayan Seyit Onbaşı gibi, 15 Temmuz'da gözünü kırpmadan tankların önüne 'ya şehit ya gazi' olacağı bilinciyle çıkan kardeşlerimiz gibi bir milletin asıl gücünün gençler, dinamizminin gençlik hareketi olduğuna inanıyoruz."

MEDENİYET VE DEĞERLER EĞİTİMİ...

"Bu bağlamda Lise Koordinatörümüz Abdullah Püren başkanlığında Lise Yönetim

Kurulumuz eğitmen kadromuzla birlikte 'Medeniyet ve Değerler Eğitimi' kapsamında ilimiz merkezinde bulunan liseler de gençlerimizle buluşmaya devam ediyor. Yapmış olduğumuz programlarımızda; milletimizin geleceği ve devletimizin bekası için gençlerimizin ne denli önemli olduğunu ve onların dinamizmi olmadan asla başarının gelmeyeceğini anlatmaya çalışıyoruz. Sosyal kültürel sanatsal ve sportif alanlarda, öğrencilerimize milli, manevi, ahlaki insani ve kültürel değerlerimizin kazandırılması amacıyla çok keyifli programlar gerçekleştiriyoruz. Genel olarak Kamplar Yarışmalar Konferanslar üzerinden yapmış olduğumuz programlarda hakkı ayakta tutup adaletle şahitlik edecek vatanına ve milletine ne olursa olsun sahip çıkacak bir gençliğin hayaliyle hareket ediyoruz."

YENİ HEYECANLAR YENİ SÜRPRİZLER...

"İkinci dönem içerisinde gençlerimizle daha keyifli zaman geçirebileceğimiz onların sosyal, fiziksel, zihinsel, ruhsal ve manevi gelişimlerine yardımcı olacak programlarımızı hep birlikte hayata geçireceğiz. Vakfımız tarafından ülkemiz genelinde organize edilecek olan; toplumun önemli meseleleri ve çözüm bekleyen sorunlarımız hakkında görüşlerini almak üzere sözü gençlerimize bırakacağımız, Genç Türkiye Kongresi; yeteneklerini keşfedecekleri ve sahne heyecanını en güzel şekilde yaşayacakları Genç Tiyatro Akademisi, Türkiye'nin önde gelen yazar ekibinden oluşacak jüri karşısında edebiyat, mizah ve düşünce içerikli metinlerle kendilerini test edecekleri dokuzoniki ve diğerleri... Tüm bu organizasyonlar neticesinde ilimizde ve Türkiye genelinde dereceye giren öğrencilerimize hediyelerimiz ve çeşitli sürprizlerimiz olacaktır. Son olarak bizler milli ve manevi değerlerini şerefi kabul eden gençler, dün olduğu gibi bugünde milletimizin birlik ve beraberliği için çalışmaya devam edeceğiz ve tarih sahnesinde durduğumuz yeri asla bırakmayacağız."

Editör: Pusula Gazetesi