ÖZEL HABER

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in dün Zonguldak'ta gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından Zonguldaklıların en çok merak ettiği konu, Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) alınacak olan 1500 işçi oldu. Kamuoyu, işçi alımında yaş sınırı kaç olacak? Hangi illerden alınacak? İşçi alımı 2018 yılı içerisinde gerçekleşecek mi? sorularına cevap arıyor.

Bakan Fatih Dönmez ile gün boyu birlikte olan ve TTK'ya işçi alımı konusunda talepleri ileten Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, işçi alımı konusunda merak edilenleri açıkladı. Pusula muhabirinin sorularını yanıtlayan Genel Başkan Demirci, şu açıklamayı yaptı; "TTK'ya işçi alımı konusunda Sayın Bakanımız ile uzun süre görüşme imkanımız oldu. Biz bildiğiniz gibi 1500 işçinin biran önce alınmasını, üretimin artmasını ve Zonguldak'ın nefes almasını istiyoruz. Bunu Sayın bakanımıza ilettik."

YAŞ SINIRI NE OLACAK?

"Yaptığımı görüşmelerde yaş sınırı ile ilgili bir konuşmamız olmadı. Ancak ilgili bakanlıkların bu konudaki çalışmalarını devam ettirdiği bize iletildi. Kuruma en fazla verimi verebilecek bir yaş sınırı ile Zonguldak halkı da mağdur kalmadan bu konu çözüme kavuşacak"

İŞÇİ ALIMI NE ZAMAN GERÇEKLEŞECEK?

Sayın Bakanımızla gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde işçi alımının bir an önce gerçekleştirilmesi noktasında temaslarımız oldu. Allah'ın izniyle bu iş en kısa zamanda bitecek. En kıza zamandan kastettiğimiz tarih, işçi alımı yüzde 99, 2018 yılı içerisinde yanı bu yıl gerçekleşecek. Bunun için gerek bakanlık gerek ise biz çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

HANGİ İLLERDEN İŞÇİ ALINACAK?

Pusula muhabirinin 'Alım Türkiye geneli mi olacak yoksa Zonguldak bölgesinden mi? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda bazı kanun ve maddelerde sıkıntı olduğu, alımın sadece bu bölgeden değil Türkiye genelinden yapılması noktasında sıkıntılar yaşandığı bilgisi bize ulaştı. Bu konuda kamuoyunu aydınlatır mısınız? Sorusunu da yanıtlayan Demirci, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda bir takım sıkıntılar var. İşçi alımında bizler Zonguldak bölgesinden alım yapılmasını talep ettik. Biz Zonguldak-Bartın -Karabük hattından işçi alımı yapılmasını istiyoruz. Enerji Bakanımızın da niyeti bu yönde. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda bazı sıkıntılar var. Birkaç maddede sıkıntı yaşanıyor. Bunları aşmaya çalışıyoruz. Zaten tek sıkıntı da bu noktada. Biz GMİS olarak Bakanlıklar nezlinde girişimlerimize başladık. En kısa sürede işçi alımının Zonguldak-Bartın-Karabük bölgesini kapsayacak şekilde gerçekleşmesini sağlayacağız. Sayın bakanımıza teşekkür ediyoruz. Zonguldak'a ve madenlerimize ve maden işçilerine sahip çıkacağının izlenimini vermiştir" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi