Zonguldak Şoförler ve Otomobilciler Odası'nın 38'inci Olağan Genel Kurulu, dün Site Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.
Mevcut Başkan Osman Köksal Bahar'ın yanı sıra eski Başkanlardan Alaattin Toros, Kemal Aydın ve Engin Kızılkan'ın adaylığını açıkladığı kongre, geniş güvenlik önlemlerinin alınmasıyla başladı. Divan Heyeti Başkanlığına; Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkan Vekili ve Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan getirildi. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu salonda adaylar konuşmalarını yaptı.

YUHALANAN TOROS, KONUŞMASINI KISA KESTİ

Kura çekimin gereği ilk konuşmayı, eski Başkanlardan Alaattin Toros yaptı. Konuşmaya başlamadan önce salonda yuhalanan Toros, bu şekilde konuşmayacağını belirterek, "Üye olmayan kişiler gelmiş, bizi burada yuhalıyor, ya dışarı çıksınlar ya da dinlesinler. Aksi takdirde konuşmayacağım" dedi.

Bunun üzerine Divan Heyeti Başkanı Mehmet Ali Alkan, "Bu şekilde devam edilirse, güvenlik güçlerini içeri çağıracağım ve bu şekilde davrananları dışarı attıracağım" dedi. İzleyenlerin sakinleşmesi ile birlikte Alaattin Toros, çok kısa bir konuşma yaparak, kendisini yuhalayanlara tepki gösterdi.

AYDIN: "ŞOFÖR ESNAFININ SORUNLARINI ÇÖZÜME ULAŞTIRACAĞIZ"

Şoför esnafının sorunlarına değinen Başkan Adayı Kemal Aydın, "4 yıl yöneticilerimizi denetleyip 4 yıllık yöneticilerimizi de seçmek için buradayız. Odanın içinde bulunduğu kötü mali durumların düzeltilmesi için çalışmalar yapacağım. Oda kayıt belgesinde kesinlikle ücret almayacağız. Servis araçlarının araçlarını park edecekleri ve sosyal faaliyetlerle ilgili şehre yakın yerde park yeri ve sosyal faaliyet mekanı yapılacaktır. Kamyoncunun dertleriyle bir kamyoncu gözüyle bakmadan çözüm üretmek mümkün değildir. Kamyoncunun otopark sorunu bile çözülememiştir. Kamyoncu esnafının otopark sorunu dahil tüm sorunlarının çözümü olacağız. Korsan taksi, minibüs, kamyonet şoför esnafının kanayan yarasıdır. Her türlü korsan taşımacılığa karşı amansız mücadele vereceğiz. Şoför esnafı sosyal aktiviteler yapacak. Şoför esnafı arasında dayanışma ve kardeşlik sağlanacak. Şoför esnafının sorunlarıyla ilgili ücretsiz avukat sağlanacak. Odamızın avukatı var. Bunu ücretsiz yapacağız" diye konuştu.


KIZILKAN: "KENDİ ARAMIZDA HUSUMETİ ÖNLEYEMEDİK Kİ, SİZİ NASIL BARIŞTIRACAĞIZ"

Adaylar arasındaki husumete vurgu yapan Başkan Adayı Engin Kızılkan, "Seçim süreci içerisinde hepimiz belli bir çalışmalar yaptık. Bu çalışmalarımızdan bazılarından bir tanesi de duraklar arasında husumeti gidereceğiz dedik. 'Barış sağlayacağız' dedik. Biz dört aday sizlere örnek olmamız gerekiyor. Biz kendi aramızdaki husumeti önleyemedik ki sizi nasıl barıştıracağız. Bu sonucunda bir seçimdir. Unutmamız lazım. Kazanan benim de başkanımdır. Ben yanına gidip, çiçeğini takdim edip tebrik edeceğim. Ülkemiz kötü bir süreçten geçiyor. Daha çok birbirimize sarılıp kenetlenmemiz gereken bir dönemdeyiz. 'Alo 24' demiştik. 24 saat hizmet veren bir telefon. İstediğiniz zaman bir telefon, size yardım edebilecek bir telefon. Bana kimse diyemez ki görevde olduğum sürece sana ulaşamadık. 24 saat ulaşabileceğiniz bir telefon. Bu telefon size hizmet verecek" dedi.

BAHAR: "BURADA 4 YILIMIZI OYLUYORUZ"
Oda seçiminde 4 adayın olduğunu hatırlatan mevcut Başkan ve Başkan adayı Osman Köksal Bahar ise, şunları söyledi:

"Burada 4 yılımızı oyluyoruz. Mevcut dört aday var. Az önce de söylediğim gibi hele bir tanesi var ki esnafın haricinde Zonguldak'ta tanıyor. Sizler de çok iyi biliyorsunuz. Şimdi bütün arkadaşlarımız konuşuyorlar doğrudur. Bizim hizmet yapmadığımızdan yakınıyorlar. Ben genel çerçevede yapılan hizmetleri biliyorsunuz ama yine de hatırlatmak anlamında hafızalarımızı yenileyelim. Biz bu odayı 5,5 milyon borçla aldık. Şirketimizi de 1 milyon 600 bin lira borçla aldık. 6 tane aracımız var. Bağlıydı. Makam aracı da dağ başında bağlıydı. Arkadaşlar diyor ki: Ne yaptınız? Ne yapacaktık. Mevcut araçlarımızı faaliyete koyduk. Başladık hizmet etmeye. Beyefendinin bankalardan çektiği krediler ve borçlardan bu kurumu aldık faaliyete geçirdik. Taksi ve minibüs duraklarının kaldırılmasıyla ilgili üçüncü sefer taksi ve minibüs duraklarının iki adet bırakılıp kalanları depolama yapılacaktı. Bu bizim için külfetti. Ankara'da yapılan istişare toplantısıyla beraber esnafımızın sıkıntılarını aktardık ve mevcut yerinde bıraktık. Muhasebe ücretlerine gelelim. Bu odayı aldığımızda dolmuşlarımızın 180 TL, taksicilerimizin 160 TL muhasebe ücreti vardı. Bu rakamı düşürdük ve 10 senedir bir kuruş zam yapmadık. Bütün ticari araçlarımıza çekici hizmetini ücretsiz olarak veriyoruz. Esnafımızın icradan bağlanan araçlarını oradaki arkadaşlarımızdan ücret almıyoruz. Otopark ücretini almıyoruz. Cenazelerimizde, düğünlerimizde her zaman sizlerin yanında olduk. Ben sizlere fazla şey söylemiyorum. Vitrinde dört adayınız var. 4 yıllık geleceğinizi oyluyorsunuz. Bu adayların kim olduğunu da biliyorsunuz. Genel kurulumuz hayırlı uğurlu olsun. Değerlendirmenizi yapın."

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Bin 400 üyeden, 927'si kongrede oy kullandı. Oylama sonucunda mevcut Başkan Osman Köksal Bahar, 406 oy alarak yeniden başkanlığa seçildi. Rakipleri Alaattin Toros 274, Engin Kızılkan 151 ve Kemal Aydın 90 ol alırken, 5 oy geçersiz sayıldı, bir oy da boş çıktı.
Seçimlerin ardından destekçileri Başkan Bahar'a omuzlara aldı. Bahar, teşekkür konuşmasında oy veren-vermeyen herkese teşekkür etti.

Osman Köksal Bahar başkanlığındaki Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Barış Bahadır, Serkan Temel, Oktay Kudu, Alpay Aşçı, Serkan Özkol, Kemal Yılmaz, Uğur Bostancı, Celal Oruç.

Denetim Kurulu'na ise; Ömer Şahintürk, Yunus Bekar ve Hakan Bayram seçildi.

KONGREDEN YARIŞAN LİSTELER

Başkan Adayı Kemal Aydın

Yönetim Kurulu Asil Üyeler
Muhammet Yavuz
Okan Yüçehasan
Murat Şen
Halil Cabir Akdemir
Fetih Özdinç
Mehmet Yavuz
Erol Çebi
Salih Atmaca

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler
Uğur Sarıkan
Muhammet Yılmaz
İbrahim Kılıç
Ramazan Bozacıoğlu
İlyas İnce
Şenol Genç
Özkan Akçay
Serdar Çekiç
Abdulvahap Koçal

Denetim Kurulu Asil Üyeler
Resul Keleşoğlu
Şendoğan Sağlam
İbrahim İnam

Denetim Kurulu Yedek Üyeler
Metin Aydın
Gökhan Beytekin
Hakan Karataş

Başkan Adayı Engin Kızılkan

Yönetim Kurulu Asil Üyeler
Ercan Kalaycı
Mehmet Alkan
Hakak Sinan Küçük
Ergin Nalbant
Orçun Yanık
İbrahim Sertdemir
Serhat Karain
Aykut Özyürek

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler
Adem Kürekçi
Feyzullah Bozkurt
Serdar Gebedek
Şenol Şekerci
Murat Satan
Nejat Türk
Mecit Cinel
Şenol Genç

Denetil Kurulu Asil Üyeler
Ömer Bakır
Emre Kaya
Yıldırım Atan

Denetim Kurulu Yedek Üyeler
Ali Demir Karşuoluk
İbrahim Görler
Mehmet Sarı

Başkan Adayı Osman Bahar

Yönetim Kurulu Asil Üyeler
Barış Bahadır
Serkan Temel
Oktay Kudu
Alpay Aşçı
Serkan Özkol
Kemal Yılmaz
Uğur Bostancı
Celal Oruç

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler
Ayhan Yazıcı
İlyas İnce
Abdurrahman Turan
Can Kurban
Arif Kalender
İsmail Demir
Hayati Alkan
Kemal Erdem
Ayhan Çevikel

Denetim Kurulu Asil Üyeler
Ömer Şahintürk
Yunus Bekar
Hakan Bayram

Denetim Kurulu Yedek Üyeler
Ali Şahintürk
Suat Kale
Hüseyin Aykut Erdoğan

Başkan Adayı Alaattin Toros

Yönetim Kurulu Asil Üyeler
Çetin Karakurt
Hakan Yıldırım
Serkan Daşkıran
Şenol Harman
Murat Tatoğlu
Muhammet Kahveci
Okay Küçük
Emrullah Kuğu

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler
Nihat Yazıcı
Musa Aydın
Murat Sezgin
İsmet Ayvaz
Erkan Demiro
Kemal Canbaz
Halit Uzunhasan
Orhan Şen
Samet Keserci

Denetim Kurulu Asil Üyeler
Ufuk Keskin
Azmi Kahveci
Yıldıray Erdoğan

Denetim Kurulu Yedek Üyeler
Şenol Şekerci
Mustafa Çakıcı
Aykut Yazıcı

Editör: Pusula Gazetesi