CHP Kilimli İlçe Yönetim Kurulu tarafından ilk olarak Kaymakamlık törenlerine katılım sağlandı. Törene protokol üyeleri, siyasiler ve sivil toplum kuruluşları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törene katılan CHP Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal, tören sonrasında Kilimli Kaymakamı ve Belediye Başkanı'na yaklaşarak "Bir resmi kurumun, Kilimli Hükümet Konağı'nın demir parmaklıklarla çevrili, güvenlik kulübesinden geçerek girilen avlusunda yapılacak son Cumhuriyet Bayramı Töreni olması dileğimi iletiyorum. Halkın erişimine açık, uygun bir alana Atatürk Heykeli yapılmalı ve Ulusal bayramlar için tören alanı oluşturulmalıdır" şeklinde tepkisini dile getirdi.

ALTERNATİF TÖREN YAPTILAR

CHP Kilimli İlçe Yönetim Kurulu ve CHP'li Üyeler, Saat 13.30 İlçe Başkanlığı binası önünde toplandılar. İlçe Başkanı Erol Sarıal, Önceki Dönem İlçe Başkanı Necla Karademir, İlçe Kadın Kolları Başkanı Nejla Par, Yönetim kurulu ve Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeleri ile üyeler, yürüyerek tören alanına ulaştılar.

Ellerinde Türk Bayrakları ile Tören alanına gelen CHP'liler tören alanında Emekli Müzik Öğretmeni Tülin Barutçu yönetiminde Atatürk Anıtına Çelenk koydular, Saygı duruşu sonrası, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra, Cumhuriyetle ilgili çeşitli marşlar okunarak tören sona erdi.

Törende, kısa bir konuşma için söz alan CHP Kilimli İlçe Başkanı Erol Sarıal; Resmi Kurumların Atatürk Heykelinin olmasının normal olduğunu, ancak bu şekilde halka kapalı ve denetimli bir tören alanının kabul etmediklerini, dile getirerek; Bir resmi kurumun, Kilimli Hükümet Konağı'nın demir parmaklıklarla çevrili, güvenlik kulübesinden geçerek girilen avlusunda yapılacak son Cumhuriyet Bayramı Töreni olması dileğimi iletiyorum. Halkın erişimine açık, uygun bir alana Atatürk heykeli yapılmalı ve Ulusal bayramlar için tören alanı oluşturulmalıdır" dedi.

Katılımcıların bayramlarını tebrik ederek alandan ayrıldılar. Ardından Kilimli Merkez çarşı esnafı gezilerek tüm esnafların Cumhuriyet Bayramları kutlandı.