Belediye Başkanının üzerine yürüdü: Buraya gelemezsin .bne! Belediye Başkanının üzerine yürüdü: Buraya gelemezsin .bne!

Ülke genelinde bazı illerde geçilen uygulamayla; 65 yaş üstü vatandaşların halk otobüslerine binişlerine kısıtlama getirildi.
Kilimli Halk Otobüsleri Kooperatifi, bir ayda yaklaşık 20 bin kişilik ücretsiz bindiği gerekçesiyle 65 yaş üçgeni ücretsiz binişini kısıtlanması gerektiğini savundu.

Kilimli Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Engin Uzun, “81 ilin kooperatif başkanlarıyla birlikte Ankara’da Türkiye Halk Otobüsleri Birliği ile  Ankara Ticaret Odası'nda yapmış olduğumuz toplantıda 4736 kanun maddesiyle ilgili 65 yaş üstü seyahat hakkıyla ilgili Türkiye'nin sorunu olan bedava taşımacılıkla ilgili bir toplantımız olmuştur.
Federasyon başkanlarımız bu konuda Sosyal Politikalar Başkanlığı yetkilileriyle görüşmüş. Mayıs ayı itibariyle 4-5 maddelik bir 65 yaş ücretsiz seyahat hakkıyla ilgili değişiklikler olacağını bizlere iletmişti. Bunların meyvesini yavaş yavaş almaya başlıyoruz. Türkiye genelinde çoğu illerde belediyelerin almış olduğu kararla ilgili 65 yaş üstü bedava seyahat haklarında kısıtlamaya gitmişlerdir. Bu Türkiye genelinde yayılıyor. Bizde Kilimli Halk Otobüsleri Kooperatifi olarak
Kilimli Belediye Başkanımızdan bu konuda duyarlı davranacağından eminiz. Türkiye'de rekor kırmış durumdayız. Yirmi bir bin nüfusu olan ilçemizde aylık yirmi bin bedava biniş sayımız vardır. Artan maliyetlerle ilgili ve de bedava yolcuların da çoğunluğuyla ilgili şoför esnafları zor durumda kaldığı için bizlerin de Kilimli Belediye Başkanı Sayın Kamil Başkanımızdan da bu kısıtlamayla ilgili bizlere yardımcı olacağından eminiz. Şimdiden herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Muhabir: Öznur Güneş