Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde kaçak kömür ocağında meydana gelen göçükte maden işçisi 29 yaşındaki Volkan Kurtoğlu, öldü.
Göçük, dün sabaha karşı saat 01.00 sıralarında ilçeye bağlı Gelik beldesi Dağbaca mevkiinde meydana geldi. Volkan Kurtoğlu, arkadaşı Tolga B., ile kömür çıkarmak için ocağa girdi. Bir süre sonra ocakta göçük meydana geldi. Kurtoğlu, göçük altında kalırken Tolga B. ise son anda kurtuldu. İhbar üzerine sevk edilen Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Tahlisiye Ekibi Kurtoğlu’nun cesedini çıkardı. Kurtoğlu’nun cenazesi otopsi yapılmak üzere Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna konuldu.
ÖLÜM HABERİNİ HASTANEDE ALDILAR
Gelik Beldesi Dağbaca Mevkii’nde ruhsatsız kömür ocağında meydana gelen göçükte ölen Volkan Kurtoğlu´nun cenazesi, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi´nde yapılan otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi.
Ağabeyi 39 yaşındaki Erkan Kurtoğlu, kardeşinin, "İşe gidiyorum" diyerek evden ayrıldığını ve hastaneden aranarak ölüm haberini aldıklarını söyledi. Kurtoğlu, şöyle dedi:
"Kardeşim, aynı mahallede oturan Tolga B. ile 2-3 aydır kaçak maden ocağında çalışıyordu. İşe gitmiş, ancak gece eve dönmemiş. Eşi sürekli cep telefonundan aramış, ama kapalı olduğu için ulaşamamış. Eşi, sabah bize kardeşimin eve gelmediğini söyledi. Bu sırada hastanede tanıdığımız bir görevli bizi arayarak, ´Volkan maden ocağında göçükte ölmüş. Cenazesi hastanede´ diye söyleyince şok olduk. Apar-topar hastaneye geldik. Şu anda karakolda olan Tolga B., ´maden ocağı benim´ diye ifade vermiş. O ocak Tolga´nın değil. Çünkü kardeşimle birlikte o ocakta çalışıyorlardı. Birlikte gidip geliyorlardı. Ocak sahibi, Tolga´ya ´ocağı üzerine al´ diye söylemiş. Şikayetçiyiz" dedi.
PARASINI ALIP MADEN OCAĞINI BIRAKACAKTI
Eniştesi Şaban Sertaç ise, Volkan´ın, günlük 70 liraya maden ocağında çalıştığını, ilk aylığını aldığını ikinci aylığı olan 2 bin lirayı alamadığını ve bunu aldıktan sonra işi bırakacağını söylediğini duyduklarını ifade etti.
Volkan Türkoğlu´nun cenazesi, yapılan duaların ardından Mithatpaşa Mahallesi´ndeki evine götürüldü.

TOPRAĞA VERİLDİ

Maden işçisi Volkan Kurtoğlu´nun cenazesi, Mithatpaşa Mahallesi´ndeki evinde helallik alındıktan sonra Aziziye Camisi´ne getirildi. Kurtoğlu, ikindi vakti kılınan cenaze namazından sonra belediyeye ait Asri Mezarlığı´nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kurtoğlu´nun eşi Ayşe Kurtoğlu´nun ise hamile olduğu öğrenildi.
Editör: Pusula Gazetesi