Sağlık Bakanlığı ve Bağlı İşletmelerinde Sağlık İş kolunda calışan işçiler adına Toplu-İş Sözleşmesi yapma yetkisi (Hak-İş) Öz Sağlık-İş Sendikasına verildi

Sendika Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi.

"T.C. Sağlık Bakanlığı ve bağlı işyerlerinde, sağlık iş kolunda çalışmakta olan işçiler adına imzalanacak olan 01.01.2019-31.12.2020 yürürlük süreli İşletme Toplu İş Sözleşmesi yetkisi, Yargıtay 22. Hukuk Dairesi tarafından kesin karara bağlanarak sendikamıza verildi.

Kararın öncelikle işçi kardeşlerimiz ile her daim desteklerini bizlerden esirgemeyen Konfederasyonumuz HAK-İŞ' e hayırlara vesile olmasını diliyoruz.

Sağlık ve Sosyal Hizmet işçilerinin tamamına hizmet veren, üyelerinin ''iş ve sosyal hayat'' tan kaynaklanan hakları için öncü rolünü üstlenen, yenilikçi ve dinamik sendikacılık anlayışımıza ve misyonumuza inanarak, bizlere güvenerek yetkiyi almamızda en büyük pay sahibi olan üyelerimize, hukukçularımıza, il başkanlarımıza, temsilcilerimize, sendika personellerimiz ve uzmanlarımıza ve emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz.

Kararın taraflara tebliğinden itibaren T.C Sağlık Bakanlığı ile İşletme Toplu İş Sözleşmesi yapmak üzere gerekli çalışmalar derhal başlatılacak olup, yapılan/yapılacak çalışmalar üyelerimiz ve teşkilatımız ile koordineli bir şekilde yürütülerek paylaşılacaktır."

RECAİ ÖZCAN AÇIKLAMA YAPTI

Sendikanın Zonguldak İl Başkanlığı'na bağlı Karabük, Bartın, Kastamonu Sorumlusu Recai Özcan şu ifadeleri kullandı: "Yetki alma sürecinde tüm teşkilat bir bütün olarak gece gündüz mücadele verdik. Genel Merkezimizin öncülüğünde bir başarıya imza attık. Ancak herşeyden öte, Üyelerimize hizmet vererek, onların güvenini sağlayarak bugünlere geldik. Bu doğrultuda, bizlere inanıp güvenen üyelerimize teşekkür ediyor, bundan sonraki süreçte Yüce Allah'tan mahcup olmamayı diliyorum. Şunu bilsinler ki, haklarını teslim ettiği sendikamız sonuna kadar onlar için mücadele edecektir.

Sağlık Bakanlığına Bağlı işyerlerinde Sağlık iş kolunda çalışan işçilerimiz adına yapılacak Toplu iş sözleşmesi yetkisi HAK İŞ / ÖZ SAĞLIK İŞ Sendikamıza verilmiştir. Başta Konfederasyonumuz Genel Başkanı Sn. Mahmut Arslan'a, Sendikamızın Genel Başkanı Sn. Devlet Sert Bey'e, Yönetim kurulu üyelerine, Kardeş Sendikalarımızın Yöneticilerine, Teşkilatımıza, Genel merkez personellerimize ve destek veren Tüm emekçi kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Sağlık Bakanlığı'nda çalışan işçiler bir bütündür, bölünüp parçalanamaz" (Haber: Ender Yüksel)

Editör: Pusula Gazetesi