Zonguldak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Abdullah Bakır, "27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü" nedeniyle bir dizi amatör tiyatro etkinlikleri yapacaklarını belirterek, "bu günü ve haftayı büyük bir coşkuyla kutlayacağız" dedi.

"Tiyatro halkın sesidir, tiyatro evrenseldir ve tiyatro iyidir" diyerek bir açıklama yapan Müdür Bakır şunları söyledi:

"20 yıldır kutladığımız '27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü bu yıl da coşkuyla kutlayacağız. Her yıl 27 Mart'ta kutladığımız 'Amatör Tiyatro Şenliği'ni 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler nedeniyle 25 Mart'ta başlayıp, 29 Mart'ta bitireceğiz. Beş gün boyunca beş değişik oyunla sahnede olacağı emeği geçenlere ve tiyatro ekiplerimize çok teşekkür ediyorum. Tiyatro gerçekten emek ve özveri işidir. 4-5 ay çalışıp halkın karşısına çıkan oyuncunun en mutlu anı, selamlamada alınan alkışlardır. Televizyonun, dizilerin, internetin, sinemanın çok rağbet gördüğü günümüzde üreten, emek veren tiyatro ve tiyatro oyuncuları halkın gözünde değerini artırmış seyirciler tiyatroya, canlı performansa sahip çıkmıştır ve çıkmaktadır. Günün stresinden, yorgunluğundan bir nebze kurtulmak isteyen halkımızı oyunlarımıza bekliyoruz, oyunlarımız ücretsiz olup her akşam saat 19.00'da BKM Tiyatro Salonu'nda sahnelenecektir. Zonguldak halkı tiyatroyu seviyor. Çok emekler verdik,' ZBEÜ Tiyatro Bölümü açılsın, Devlet Tiyatroları gelsin' diye eski Rektörümüz Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, rahmetli Aydın İlik Hocamız, çok değerli arkadaşım, dostum eski Devlet Tiyatroları Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Lemi Bilgin, eski Kültür Bakanımız Ertuğrul Günay, bu oluşumlarda bizlere çok katkıları olmuştu, hepsine çok teşekkür ederim. Şimdi birçok öğrencilerimiz yetişti ve yetişiyor. Hepsiyle gurur duyuyoruz. Artık sıra 'Belediye Şehir Tiyatrosu'na gelmiştir. Belediye Sinemamız, tiyatro salonu olacak şekilde çalışmalar başladı, altyapı olarak sıkıntı olmayacaktır. Yani malzeme var, sadece helva yapmak kalmıştır. Bizlere her zaman destek çıkan, yanımızda olan tüm halkımıza çok ama çok teşekkür ederim."

Öte yandan "27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü" nedeniyle her akşam saat 19.00'da Belediye Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'nda sahnelenecek olan tiyatro oyunlarının programı şöyle açıklandı.

25 Mart 2019 Pazartesi

BKM Kampüs Tiyatro Topluluğu: "Ezilmiş Petunyalar Olayı"

26 Mart 2019 Salı

Zonguldak Sanat Tiyatrosu: "Süreyya"

27 Mart 2019 Çarşamba

Tiyatro Hanedan: "Kamuran'ın Melekleri"

28 Mart 2019 Perşembe

Çizgi Tiyatro Topluluğu: "İçerdekiler"

29 Mart 2019 Cuma

Z Sahne: "Bedensiz Kadın"a

Editör: Pusula Gazetesi