Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası Fen lisesi 10. Sınıf öğrencileri Emre Güner ve Melih Akman, danışman öğretmenleri Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Zeynep Sağlam ile birlikte, 'Teknofest İnsanlık Yararına Teknolojiler' yarışmasına başvurdu. Ön elemeyi geçen proje için kritik tasarım raporu yazan öğrenciler, bu aşamayı da geçerek finalist olarak sergiye davet edildi.

Yaptıkları proje ile tekerlekli sandalyelerin yardımsız merdiven çıkmasını tasarlayan öğrenciler, merdiven çıkan tekerlekli sandalyeler bulunduğunu ancak çok pahalı olduğunu, kendilerinin geliştirdikleri sistemde ise az maliyetle merdiven çıkmasını sağladıklarını belirtti.

Tasarımı yapan öğrenciler, metal aksamı için Çaycuma Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Bölümü Öğretmenleri Timuçin Yıldırım ve Ceyhun Sefercik'ten yardım aldılar.

Teknofest İnsanlık Yararına Teknolojiler konusunda finale kalan TSO Fen Lisesi öğrencileri Okul Müdürü İsmail Ertop ile birlikte, Kaymakam Muharren Coşgun ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş'ı ziyaret ederek projelerini anlattı.

Editör: Pusula Gazetesi