Zonguldakspor A takım kaleci Antrenörü Bülent Yenidoğan 1 yıldır görev yaptığı kırmızı-lacivertli ekipte sözleşmesi sona ererken, Zonguldak'ta bir eser bırakmak için kalecilik yılları dahil, antrenörlük kariyeri boyunca edindiği tecrübeleri bir kitap haline getirdi. Zonguldakspor alt yapı antrenörü Necmi Cin ile birlikte son iki aydır "Kaleci"leri konu alan bir kitap hazırladı. "Son çizgi" ismini verdiği kitap iki bölümden oluşuyor. 8-10 yaş gurubundan 18-20 yaşa kadar olan bölümü Zonguldakspor alt yapı kaleci antrenörü Necmi Cin hazırlarken 20 yaş ve üstü profesyonel kaleci eğitim ve profesyonel antrenör nasıl olmalı bölümünü ise Bülent Yenidoğan hazırladı. 130 sayfalık kitapta profesyonel kaleci nasıl çalışmalı, bir kalecinin günlük, haftalık ve hazırlık dönemi boyunca yapması gereken çalışmaların yanı sıra kondisyon çalışmaları ve diğer çalışmalar fotoğraflarla detaylandırılmış görseller bulunuyor.

TÜFAD'TA TANITIMI YAPILDI
Kaleci Antrenörleri Bülent Yenidoğan ve Necmi Cin kitaplarını TÜFAD Zonguldak Şubesi'nde tanıttı. TÜFAD Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra Zonguldaklı antrenörlerin de bulunduğu tanıtım töreninde Zonguldaklı Antrenörler böylesine bir eseri Zonguldak'a kazandıran Yenidoğan ve Cin'e teşekkür ettiler. Yenidoğan kaleciler için "Son Çizgi" isimli bu kitabın çok yararlı olacağını belirterek kalecilere ışık olacağını söyledi.

ZONGULDAKSPOR'DAN KİMSE YOKTU
Tanıtımda Zonguldakspor yönetim kurulundan ve Teknik heyet ekibinden hiç kimsenin tanıtımda gelmemesi dikkatlerden kaçmadı. Bülent Yenidoğan'ın ise 1 yıl birlikte görev yaptığı yöneticiler ve teknik ekipten kimsenin bulunmamasına üzüldüğü gözlenirken Yenidoğan yorum konu hakkında yorum yapmadı.

"BİLGİ VE BİRİKİMLERİMİZİ KİTABA DÖKTÜK"

Zonguldakspor alt yapı kaleci antrenörü Necmi Cin, "Kaleci yetiştiremez hale geldik. Ben Almaya dayken neden biz iyi kaleciler yetiştiremiyoruz diye düşündüm. Nedenleri de bizim kalecilere öğrettiğimiz teknikler. Taktikler. Dünya düzeyinde güncel değil. Ben Almaya da kursları gidip güncel teknikleri alıp Türkiye'ye getirdim. Türk gençliğine aşılamaya söz verdim. Bu kitapla da buna başladım. Bülent hoca ile birlikte bunu bir esere döktük. Bundan sonra ki yıllarda da ömrümüz yettiği sürece kalecilere bunları aşılayacağız. Kitabı okuyanlar bunları görecektir. Umarım gelecekte başka futbol antrenörleri bundan esinlenir başka çalışmalarda yaparlar "dedi.

"SON ÇİZGİ'NİN İKİNCİSİ YOLDA"

Zonguldakspor A Takım Kaleci Antrenörü Bülent Yenidoğan, "Necmi hocamızla birlikte iyi bir eser ortaya koydu. Bu kitabın her şeyini biz yaptık. Kapağını bile ben kızımla yaptım. Kitabımız iki bölümden oluşuyor. Birinci bölümde 18 yaş ve üstü kaleci performansı ile alakalı. Diğer bölüm ise 18 yaş ve altı temel eğitimle ilgili bilgiler bulunuyor. Ben daha çok performansa baktım. Bir kaleci hazırlık kampında nasıl çalışmalı, bir kaleci günlük nasıl çalışmalı, hangi gün ne çalışacak, kaç tekrar yapacak gibi ince bilgiler var. Şimdi bu iş bitti tamam ben seneye burada olmaya bilirim. Kitabın yeni sayısına çalışmaya da başladık. Almanya da bir dekan arkadaşlarımızın kaleci testleri var. Bununla ilgili onunla irtibata geçmek için mail attım. Kısa zamanda ondan yaralanacağım" dedi.

DEMİRCAN KUTLADI, TEŞEKKÜR ETTİ

Futbol Antrenörü ve TÜFAD Zonguldak Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi, Orhan Demircan ise yönetim kurulu adına yaptığı açıklamasında "Zonguldak TÜFAD olarak yönetimde ki tüm arkadaşlarımız bu yaptığınız çok kıymetli hizmet karşılığında sizlere teşekkür ediyorum. Bu eseri büyük bir hizmet olarak değerlendiriyoruz. Bunlar genç jenerasyon arkadaşlarımıza antrenör arkadaşlarımıza aşağıdan yetişerek gelenlere, amaç ve gayeleri olan arkadaşlara ben inanıyorum ki çok büyük fayda sağlayacaktır" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi