Filyos Ateş'in neden olduğu kirliliği görüntüledi paylaşan: pusula67televizyonu

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı Filyos beldesinde ruhsatsız işletilen Filyos Ateş Tuğla Fabrikası, çevre ve hava kirliliğine neden oluyor. Turizm beldesi olan Filyos'taki bu çevre katliamına yetkililer sessiz kalıyor.

Filyos Beach Restoran Oteli'nin sahibi Filyoslu işadamı İsmail Recai Şanlı, bu sabah Filyos Ateş Tuğla Fabrikası'nın neden olduğu kirliliği ve fabrikanın bacasından çıkan yoğun dumanı cep telefonuyla görüntüledi.

İşadamı Şanlı, görüntüleri çekerken yaptığı konuşmada, tüm şikayetlere rağmen yetkililerin fabrikadan çıkan dumana göz yumduğunu vurgulayarak, "Filyos'tan bir pazar sabahı. Bakar mısınız, fabrikamızın marifetine, çıkardığı toza... Yemin ediyorum, kilometrelerce uzaktan görüyorum. Deniz tarafına bakın, denizin güzelliğine... Birde fabrika olan kısma bakın. Yetkililer, sizi vicdanınızla baş başa bırakıyorum. Sizlere hakkımızı helal etmiyoruz. Sayın yetkililer, kim buna sebep oluyorsa, kim buna göz yumuyorsa, öbür dünyada da iki elimiz yakanızda olsun. Sizi Allah'a havale ediyorum. Başka hiçbir şey söylemiyorum" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi