Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine bağlı tarihi ve turistik Filyos beldesine, Turizmci ve Seyahat Acenteleri Derneği (TURSAD) Başkan Yardımcısı Bedirhan Bayka öncülüğünde Türkiye'deki seyahat acentelerinin sahiplerinin veya yetkililerinin bulunduğu tanıtım gezisi düzenlendi.
Gezide, TURSAD üyesi acente sahipleri ve temsilcilerine ev sahibi Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal ve Filyos Antik Kenti Kazı Başkanı Bartın Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Şahin Yıldırım tarafından Filyos'un tarihi ve turistik yerleri tanıtıldı.
Daha sonra katılımcılara Belediye Başkanı Ömer Ünal tarafından yemek ikramında bulunuldu.
Belediye Başkanı Ünal, Filyos'un turizmde de marka olduğunu, Ankara'nın denize en yakın turistik bir merkezde bulunduğunu anlatarak, beldedeki turistik tesisler hakkında bilgi verdi.
TURSAD yetkilileri de, Filyos'un çok güzel tarihi ve turistik bir yer olduğunu, mevcut tesislerin kapasitesinin az olduğunu ve inşaatı devam eden 200 odalı, 400 yataklı otelin bir an önce tamamlanıp hizmete girmesini istediler.
Beldede bulunan tesis sahipleri ile görüşen acente sahipleri, 2019 yılı için Filyos'u programa aldıklarını, tamamen tesislerin doldurulacağını beyan ettiler.
Beldeye ilgilerinden dolayı ziyaretçilere teşekkür eden Başkan Ünal, yaz sezonunda dışarıdan gelen turistlerle Filyos'taki tesislerin yüzde 100 doluluk oranında hizmet vereceğini söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi