Zonguldak'ta "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" davasında tutuklanan ve bir süre sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Zonguldak eski Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak, dün hakim karşısına çıktı. Zonguldak 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Sazak'ın Özel Kalem Müdürü olan ve FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Sadettin Tospatlıoğlu, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Mahkeme Başkanı, Tospatlıoğlu'na, Sazak'ın Özel Kalem Müdürü nasıl olduğunu sordu. Tospatlıoğlu, "Ben, Zonguldaklı birisi olan Burhan Demir'i tanırım. Burhan Demir ve İşadamı Erdoğan Demir, Emniyet Müdürü Metin Seyfi Sazak'ı ziyaret etmişler. Ziyaret sonrası Burhan Demir beni aradı ve Emniyet Müdürü Sazak'ın bir Özel Kalem Amiri aradığını, benim olmamı istediklerini söyledi. Ben ilk başta bunu kabul etmek istemedim. Çatalağzı'nda görev yapıyordum ve oradaki karakolun durumu kötüydü. Orada hizmet etmeye devam etmek istedim. Ancak daha sonra bu teklifi kabul ettim ve Özel Kalem Amiri oldum" dedi.

Mahkeme Başkanının, "Burhan Demir'i nereden tanıyorsun?" sorusuna da yanıt veren Tospatlıoğlu, "Görev yaptığım Kilimli bölgesinde Hamit Aslankılıç var. Onun aracılığı ile tanıştım. Zaten ben bu göreve geldikten sonra olumsuz istekleri oldu. Bir defasında arayıp trafik cezalarını silmemi istedi. Ben de daha sonra kendisiyle olan irtibatımı kestim" dedi.

sok-iddia-sazakin-fethullahci-oldugunu-herkes-bilirdi
Şok iddia: 'Sazak'ın Fethullahçı olduğunu herkes bilirdi'

SAZAK, EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISININ TERFİ ALMASINI ENGELLEMİŞ

Duruşmaya tanık olarak katılan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Okan Ç. de, FETÖ şüphelisi Metin Seyfi Sazak'ın Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanmadan önce kendisinin Asayiş Şube Müdürü olarak görev yaptığını, Sazak'ın atandıktan bir süre sonra hiçbir gerekçe olmadığı halde kendisini Silah ve Ruhsat İşleri Şubesi'ne atadığını iddia etti. Okan Ç., Sazak'ın yine bir süre sonra kendisini Çevik Kuvvet Şube Müdürü olarak atadığını da ifadesine ekledi. Okan Ç., yapılan atamalarla birlikte görevde terfi etmesi için sınavlara girmesinin de engellendiğini ve personel puanının bilerek düşük tutulduğunu, bu nedenle sınavlara giremediğini ve terfi almasının geciktiğini ve bunun da mahkeme kararıyla bozulduğunu söyledi. Sazak'ın emniyet içerisindeki atamalarının liyakate dayanmadığını belirten Okan Ç., "Demirlere yapılan operasyonda hiçbir ifadem alınmadan, soruşturma geçirmeden ben sanık olarak bu dosyaya eklendim" dedi.

Sazak ise, suçlamaları kabul etmeyerek savunma yaptı, atamaların liyakate dayalı olarak yapıldığını söyledi.

Editör: Pusula Gazetesi