Bir türlü istenen hızda gitmeyen yol çalışmaları, vatandaşların can ve mal güvenliğini tehdit etmeye, kazalara, ölümlere davetiye çıkarmaya devam ediyor. Bunlardan biri de Asma-Gökgöl Tüneli arasında ağır aksak devam eden tünel ve yol çalışmaları...

Yol inşaatını yapan firmanın disiplinsiz çalışması, Zonguldak milletvekillerinin sözlerini tutamaması nedeniyle uzayan süreç can sıkıyor. Sürücüler, şaşkın ve üzgün. Zonguldaklılar, kırgın ve endişeli. Verilen onca söze karşın çalışmaların bu kadar uzamasına isyan var.

AK Parti Milletvekillerinin verdikleri sözleri hatırlatan vatandaşlar, "Bunlar olmayan çalışmalardı. Teşekkür ediyoruz. Üç günde İstanbul'da boğazın altından tünel yapan, üç yılda Ovit Tüneli'ni, Ilgaz Tüneli'ni açan iktidar, aynı iktidar değil mi?" diye sordular.

Zonguldak Merkeze bağlı Asma Mahallesi'nde devam eden tünel ve yol genişletme çalışmalarının uzaması sürücüleri isyan ettirdi. Çalışmaların yavaş gitmesine ve ara verilmesine tepki gösteren sürücüler ve vatandaşlar, yetkililere seslenerek, verilen sözlerin neden zamanında tutulmadığını sordular. Bazı vatandaşlar ise, olayın bir yol çalışması olduğunu, illaki birilerinin zorluk çekeceğini, ama bitince güzel olacağını söylediler.

"BU YOL, GÜZEL ŞEHRİMİZ ZONGULDAK'A YAKIŞMIYOR"

Yolların bu durumundan şikayetçi olan sürücüler, "Yollarımız berbat bir durumda. Geçen gün bu yolda, tünelin ağzında iki tane lastiğimiz gitti. Bu durumdan çok şikayetçiyiz. Bu durum, Zonguldak'ın kaderi olmamalı, fakat Zonguldak'ın kaderi oldu. Zonguldak'ın içi zaten berbat, dışı da aynı... Zonguldak gibi güzel bir memlekete bu vaziyet yakışmıyor. Geçen çocuk hasta vardı, ambulans çağırdık, geçemedik. Hadi normalde katlanıyoruz, ama hastamız olunca nasıl olacak? Buna artık anlam veremiyoruz. Hastaneye gidene kadar yolda perişan olduk. Her şey ortada, herkes görüyor, fakat hep aynı bu yollar. Bir an önce bu yolun bitirilmesini istiyoruz" şeklinde konuştular.

AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu ve Özcan Ulupınar'ın verdikleri sözleri hatırlatan vatandaşlar, "Bunlar olmayan çalışmalardı. Teşekkür ediyoruz. Üç günde İstanbul'da boğazın altından tünel yapan, üç yılda Ovit Tüneli'ni, Ilgaz Tüneli'ni açan iktidar, aynı iktidar değil mi? Milletvekillerimizin verdiği sözler böyle değildi. Bu firmaları denetlemiyorlar mı, sormuyorlar mı?" diye tepki gösterdiler.

"HER ŞEY GÜZEL OLACAK"

Bu durumun geçici olduğunu, sabredilmesi gerektiğini vurgulayan bazı vatandaşlar ise, "Yollar berbat, ama bir çalışma yapılıyor. Böyle olması normal bir durumdur. Geçici süreliğine böyle olacağını düşünüyoruz. Yapıldığında çok daha güzel olacaktır. Şu an bu durumdan biz de memnun değiliz, ama yapacak bir şey yok, çalışma devam ediyor. Çalışma alanlarında mecburen böyle şeyler oluyor. Biraz da milletimiz katlanacak" ifadelerine yer verdi.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER... İŞTE O RÖPORTAJLAR...

Editör: Pusula Gazetesi