Kamuran Aşkar yaptığı açıklamasında, yetkilileri kalıcı çözüme davet ederek şunları ifade etti;

"Zonguldak'ta trafik hepimizin sıkıntısı. Tabiri caizse nüfusu düşen ve yeni göç almayan bir şehirde trafik sorunu gün geçtikçe rahatlaması beklenirken, gün geçtikçe maalesef artıyor. Ve bu artan trafik sorununa kalıcı çözümler üretmek yerine, güncel çözümlerle trafik sorunu çözmeye uğraşıyoruz.
Zonguldak'ta herkes biliyor ki, Mithatpaşa Tünelini bitirmezseniz, alternatif güzergahlar geliştirmezseniz pansuman tedbirlerle trafik sorununu çözemezsiniz.

Bizim memlekette güzel bir söz vardır; 'Ölüyle yıkarken fazla oynamamak gerekir' derler. Zonguldak'ta trafik sorunu da biraz buna benziyor. Yani şehirde kalıcı çözümler oluşturmadan, Mithatpaşa Tünelini bitirmeden, pansuman tedbirle sorunu çözmeye kalkarsanız içinden çıkamazsınız. Bize göre trafik noktasında mevcut alışık duruma müdahale etmeden farklı çözümler ararsanız işi çıkılmaz hale sokarsanız.

Göç veren bir şehirde hala Gazipaşa Caddesi'nin alternatifini geliştirmezseniz oturup bunu konuşmak lazım. Yoksa Gazipaşa'yı rahatlatayım diye diğer noktaları daraltırsanız diğer noktaları daraltırsınız. Zonguldak hariç tünel ve yol sorunu olan il yok. Ne hikmetse Zonguldak'ta tüneller ve yollar bir türlü bitirilmiyor. Kentin trafik sorununu çözmek için alternatifler üretilmesi gerekiyor. Kente trafik başta olmak üzere şehre yatırım yapmak lazım. Yoksa bu tür pansumanlarla sorun çözülmez" dedi.