Karabük'ün Ovacık ilçesi ve ilçeye bağlı 43 köy 18 ayrı MOBESE Güvenlik kamera ağı ile kontrol altına alınacak.
Eskipazar'da 3 ay önce yapılan ve devreye giren, yine Eskipazar ilçesi ile 48 köyü gözetim altına alan MOBESE güvenlik kamera ağı sisteminden sonra, şimdi de Ovacık ilçesi aynı güvenlik sistemini kuruyor.
Jandarma ve Polis güvenlik ağına MOBESE sistemi ile bağlanacak olan 18 ayrı kamera Ovacık ilçesini ve ilçede bulunan 43 köy yolunu 24 saat kayıt altına alacak. Jandarma Teşkilatının yaptığı teknik çalışma sonrası tespit edilen 18 ayrı noktaya kurulacak olan güvenlik kameraları ayrıca 24 saat internete de bağlı olacak. Köy grup yollarının tespit edilen kavşaklarına kurulacak olan güvenlik kameraları sayesinde 43 köy yolu bu sayede gözetlenebilecek.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ovacık Kaymakamı Mehmet Zahid Doğu, "Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından İlçemizin emniyet ve asayişinin sağlanması için devlet, millet işbirliği içerisinde planlan MOBESE güvenlik kamera ağı sistemi ile ilgili çalışmalar hızla devam etmektedir.
Köy muhtarlıklarımızın talep ve destekleri üzerine, İl Özel İdaresi maddi katkıları ile beraber yürütülen çalışmada İlçemizin köyleri de düşünülerek planlanan güvenlik kamera ağına çok yakında kavuşulacak." dedi.
Doğu Kurban Bayramı öncesi bir kısmı tamamlanacak olan güvenlik kameralarının devre gireceğini kaydederek, " Güvenliğin değişen ve gelişen dünyada vazgeçilmez olduğu gerçeği düşünüldüğünde, köylerimizin daha güvenli hale getirilmesi çalışmalarında emeği geçen İl Özel İdaresine, Köylere Hizmet Götürme Birliği Üyelerine, katkı ve desteklerini sunan köy muhtarlık ve vatandaşlarımıza, alanda çalışma yapan daire amirlerimize, maddi ve manevi desteklerini sunacaklarını ifade eden sivil toplum kuruluşlarına teşekkürlerimizi sunarız." İfadelerine yer verdi.

Editör: Pusula Gazetesi