Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, Merkez İlçe Başkanlığı'nın 12'inci Olağan Genel Kurulu sonucunu değerlendirdi. Kongreyi kazanan Ebru Uzun'u tebrik eden İl Başkanı Güney, diğer adaylara da teşekkür ederek "Bundan sonra 16 Şubat'ta yapılacak İl Başkanlığı kongresine hazırlanacağız" dedi.

"HERKES SİYASET YAPTIĞI İÇİN BU SİYASETTE KONUŞMALARI İNSANLAR BAŞKA YÖNE ÇEKMEK İSTEYEBİLİR"

Güney, kongre değerlendirmesinde şunları söyledi;

"Merkez İlçe Kongremizi çoğunluğun salonda olması itibari ile güzel bir atmosferde gerçekleştirdik. İlk önce aday olan arkadaşlarımın hepsine partim adına teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımın hepsi Cumhuriyet Halk Partisi'nin gücünü arttırmak için Merkez İlçe Başkanlığına aday olmuşlardır. Hepsi de deneyimli arkadaşlar, Belediye Meclis üyeliği yapmış arkadaşımız vardı. Bahattin arkadaşımız eski belediye meclis üyesi, Sevgi Hanım zaten ilçe sekreteriydi, Ebru Hanım da eski İlçe Başkanlığı yapmıştı. Osman Zaimoğlu arkadaşımız belediye meclis üyeliği adaylığı vardı. Hepsi siyasetin içinde olan ve katkı veren arkadaşlarımız kendilerine teşekkür ediyorum. Cumhuriyet Halk Partisi olarak demokrasini bütün kurallarını yerine getiriyoruz. Salonlarda bütün çekişmemizi herkes görüyor. Bazı noktalarda herkes siyaset yaptığı için bu siyasette konuşmaları insanlar başka yöne çekmek isteyebilir. Ama artık biz uzlaşı noktasına geldik. 23 Haziran'dan sonra Büyükşehir seçimlerinden sonra Sayın Ekrem İmamoğlu'nun konuşma üslubu ile siyasete yön veriyoruz. Kimseyi kırmayan insanları kucaklayan bir politika izliyoruz. Bunu Türkiye'deki hemen hemen her yerde partililerimizin yaptığı konuşmalarda kongrelerde görüyoruz. Kongremiz çok güzel geçti. Şölen havasında geçti. Ve Cumhuriyet Halk Partisi'ne yakışır şekilde geçti. Biliyorsunuz bazı yerlerde tek aday bazı yerlerde çift aday çıktı. Buralarda da güzel kongreler yaptık. Hepsi birbirinden değerli başkanlarımızı ve yönetim kurullarımızı seçtik. 16 Şubat'ta il kongresini yapıp bu süreci tamamlayacağız."

"EKİPÇİLİK BAŞKADIR, ADAMCILIK BAŞKADIR"

Ebru Uzun'un kongreyi kazanmasıyla birlikte "Seçimi Ebru Uzun değil, Harun Akın kazandı" yorumlarını kabul etmeyen Hakkı Güney, şunları söyledi;

"Harun Bey zaten salonda açıklamasını yaptı. 'Yola çıkmış arkadaşlarımın ben ne mahalle delegeliklerinde ne de üst kurul listesinde bulunmadım, talepte de bulunmadım. Bu arkadaşlar kendi imkanlarıyla bu noktaya geldi' dedi. Harun Bey eski dönemde Ebru Hanım ile beraber çalışmış olabilir. Onun için insanlar o noktada 'Ebru hanımın arkasında Harun bey oldu' diye algı yaratılıyor. Sevgi Hanımın arkasında da Deniz Bey var diyorlar, Sevgi Hanım da diyor ki; 'Benim arkamda yanımda kimse yok'. Şimdi Bahattin arkadaşımızın yanında kim var, hiç kimsesi yok. Ne yapalım şimdi ona da yanında birisini bulup bu mu var diyelim. Osman kardeşimizin yanında eski İl Başkanı Halil Furat var diyorlar. Osman kardeşimiz de olmadığını söyledi. Ama bu siyasette birilerinin de birisini destekleyeceği belli. Gelip desteklediği zamanda insanlarda isimleri söylüyor. Siyaset ekip işi ile yapılır. Kendin başına çıktığın zaman bütün işleri kendin yapman gerekir. Bunu da ekip olamazsan mümkün değil yapamazsın. Ekip olmak siyasetin kuralıdır. Ekipçilik başkadır, adamcılık başkadır. Harun Akın'ın bir müdahalesi olmadı."