Hacı adayları kutsal yolculuğa hazırlanıyor Hacı adayları kutsal yolculuğa hazırlanıyor

Alaplı’ya Gümeli beldesinde 31 Mart seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen AK Partili Aytaç Tosun, görevi devraldığı günden bu yana belediyeye ait makam aracı yerine kendi arabasını kullanıyor. 23 Nisan törenleri için Alaplı’ya kendi aracı ile gelen Tosun, “Belediyenin makam aracını kullanmıyorum. Belediyeye ait diğer araçlar ilgili birimler tarafından sadece iş gereği kullanılıyor. Makam aracını değil şahsi aracımı kullanmaya devam edeceğim” açıklamasında bulundu.
Aytaç Tosun Kimdir?
20.06.1978 yılında Zonguldak’ın Alaplı İlçesi’nin Gümeli (beldesinde) köyünde doğdu.
Evli ve 2 çocuk babasıdır.
İlköğretimini Gümeli' de, Orta ve Lise eğitimini Alaplı' da tamamlayarak, 1998 yılında İzmit Derince' de vatani görevini başarı ile tamamladı. 2000 yılında Zonguldak Türkiye Taş Kömürü Kurumuna İşçi olarak girdikten kısa bir süre sonra maden nezaretçisi, şef muavinliği ve üretim şefliği görevlerini icra etti. Bunların yanı sıra Genel Maden İşleri Sendikası maden nezaretleri sorumlusu ve baş temsilciliği yaptı. Arama kurtarma tahlisiyeciliği eğitimini tamamlayarak, bununla ilgili eğitmenlik yaptı.
İş hayatının yanı sıra 2006 yılında, Gümeli Yardımlaşma Ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 2009 yılında Gümeli Yardımlaşma Ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığını kazanarak, yıllarca bu görevinde kalıp ekip arkadaşları ve Gümeli gençliği ile birlikte köyüne ve halkına, inançsal, kültürel yönden hizmetlerde bulundu. Alaplı' da Gümeli Cem ve Kültür Evinin yerlerinin alımında ve inşaatının yapılmasında öncülük ederek büyük katkılarda bulundu.
Aktif siyaset hayatına ise, 2012 yılında Ak Parti Gümeli Belde Teşkilat Başkanlığına atanarak yaptı.
2014 yılında Gümeli' de Ak Parti aday adayı olarak başvuruda bulundu.
2019 yılında ki yerel seçimlerde ise Ak Parti Gümeli Belediye Başkan Adayı olarak seçime girdi ve çok çok az oy farkı ile seçimi kazanamadı.
2024 yerel seçimlerinde ise Ak Parti Gümeli Belediye Başkan Adayı olarak girdiği seçimi büyük oy çoğunluğu ile kazanarak başkanlık görevine başlamış bulunmaktadır.

Aytaç Tosun 1

Kaynak: Haber Merkezi