Sosyal Hizmetlerden, Veli Köktürk’e veda programı Sosyal Hizmetlerden, Veli Köktürk’e veda programı

Bölgemiz için önemli bir gezi ve gelir kapısı olan endüstriyel miras için bir proje: 
Etrafı dik yamaçlı, doğal manzaralı ve görüşe açık falez kıyı konumuna sahip mekanın daha cazip hale gelebilmesi için varagel ile entegre edilmiş “cam teras” proje edilip hayata geçirilmelidir…
Yüksel Yıldırım-23 Nisan 2024
10 Ağustos 2015:
Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesi sakinleri, yaklaşık 150 metrelik tepeden sahildeki madene 130 yılı aşkın süredir işçi ve malzeme nakli gerçekleştiren, 5 yıldır atıl durumdaki raylı sistemin turizmine kazandırılması için çalışma başlattılar.
Belde sakinleri, 1880'li yıllarda inşa edildiği tahmin edilen ve Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait varagelin (eğimli arazilerde vagonların çift yönlü taşındığı nakliyat yolu) yıllarca ülke ekonomisine sağladığı katkının turizme yönlendirilmesi için bir araya gelerek, alanda temizlik çalışması yaptı.
15 Mayıs 2019: 
TTK'ya ait Kandilli bölgesinde eski binaların turizme kazandırılması için başlatılan proje kapsamında vali Erdoğan Bektaş, kaymakam İsmail Çorumluoğlu ve beraberindeki heyet Kandilli'ye gelerek varagel bölgesine indi. 
Vali Bektaş, incelemelerin ardından yaptığı açıklamasında, varagel başta olmak üzere bölgedeki önemli değerlerin ülke turizmine kazandırılması için çalışma başlattıklarını söyledi.
22 Nisan 2024: 
Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu beraberindeki heyet Kandilli'ye gelerek varagel bölgesine gitti. İnceleme gezisine Milletvekili Saffet Bozkurt, Kdz. Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Alay Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Güral Karayılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun, Kandilli Belediye Başkanı Osman Çakmakoğlu, Kdz. Ereğli Orman İşletme Müdürü Ayhan Yalçın ile ilgili kurumların temsilcileri katıldı.
Vali Hacıbektaşoğlu koordinasyonunda bölgenin turizme kazandırılması için yapılacak çalışmalar yerinde istişare edildi.
Zonguldak Nostalji

Kaynak: Haber Merkezi