Zonguldak Çaycuma İlçesi Filyos Nehri üzerinde DSİ tarafından yapımına başlanılan 3'ncü köprü ile yine Filyos Nehri üzerinde Belediye tarafından yapımına başlanan yaya köprüsünün çalışmaları aralıksız devam ediyor.

DSİ tarafından Filyos Çayı üzerinde Perşembe Kavşağı üzerine yapılacak olan köprünün yapım çalışmalarına geçtiğimiz Mayıs aynında başlanmıştı. Köprünün inşası devam ederken hizmete girdiğinde Çaycuma Perşembe Organize Sanayi Bölgesi, TOKİ Konutları ve Perşembe Beldesi'ne bağlantı noktasında önem taşıyacak.

İLÇE MERKEZİNİN SANAYİ İLE BAĞLANTISI GÜÇLENECEK

Çaycuma Belediyesi tarafından, Yeni Mahalle ile sanayi bölgesi arasında Filyos Irmağı üzerinde yapımına başlanan yaya köprüsünün yapım çalışmaları ise sürüyor. Kentin doğu ve batı yakasının birleştirecek 240 metre uzunluğundaki köprü için ırmak yatağına, yaklaşık 40 fore kazık çakılacak. 4 metre genişliğindeki köprü yaya ve bisiklet yollarından oluşurken gerek duyulan hallerde araç trafiğine de açık olacak. Asma köprü görünümünde projelendirilen ve altı ayda tamamlanması hedeflenen Sarıkaş Yaya Köprüsü, prefabrik kiriş yöntemiyle imal edilecek. Sarıkaş Yaya Köprüsü Çaycuma merkezinin, sanayi bölgesi ile bağlantısını güçlendirecek.