Jandarma Genel Komutanlığı ve BOTAS Genel Müdürlüğü arasındaki protokol kapsamında Jandarma Genel Komutanlığınca yurt genelinde koruma hizmeti verilen BOTAŞ'a ait boru hatları diğer tesislerden Zonguldak İl Jandarma Komutanlığı Sorumluluk alanında bulunan Filyos/BatıKaradeniz Ana Ölçüm İstasyonunda "Kritik Tesis Önleme ve Müdahale Planı" kapsamında 25 Nisan 2024 günü senaryo içeriği doğrultusunda tatbikat yapılmıştır.

Tatbikat sırasında (2) Zırhlı Asayiş Araç Unsuru, (1) TOMA Unsuru, (1) Bomba Arama Köpek Unsuru, (1) KARKÖR (JAMMER) Araç Unsuru, (1) OYİ Timi, (1) J.Asys. Koordinasyon Timi, (3)J.Asayiş Timi, (1) Trafik J.Timi, (1) Ambulans ve (1) İtfaiye Aracı ile (44) personel senaryo gereği şüpheli paket ihbarı kapsamında görev almıştır.

Tatbikat sırasında ihbarın alınmasına müteakip ekiplerin istenilen standartlar içerisinde ihbar mahallinde yerlerini aldıkları görülmüştür.

Tatbikat sonrasında katılan tüm ekiplerle faaliyet sonu değerlendirmesi yapılarak faaliyet vukuatsız olarak sonlandırılmıştır.

Dalgaların zarar verdiği yol onarıldı Dalgaların zarar verdiği yol onarıldı

Zonguldak il Jandarma Komutanlığı olarak sorumluluk bölgemizdeki tüm ekonomik ve stratejik öneme haiz tesislerin hassasiyetle korunmasına ve önleyici tedbirlerin alınmasınadevam edilecektir..

Kaynak: Haber Merkezi