Tabip Odası değişmezse ne hekimlere ne Zonguldak'a bir faydası olmaz! Tabip Odası değişmezse ne hekimlere ne Zonguldak'a bir faydası olmaz!

CHP'nin Adayı Tahsin Erdem'in Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'la olan fotoğraflarını işaret ederek "Ben şöyle karşımda bir resim görüyorum. Muhalefetin belediye başkanı adayı, başka bir belediye başkan adayıyla poz verip; burada kendi karizması yeterli gelmediği için başkasının karizmasından faydalanmaya mı çalışıyor? Çok anlayabilmiş değilim" dedi. 

"Haftanın il genelinde bir ziyaretleri üzerinden değil de şöyle yapalım. 
Muhalefet bunu çok diline doluyor. 'İşte sürekli bakanlar geliyor' diye. Ben şöyle karşımda bir resim görüyorum. Muhalefetin belediye başkanı adayı, başka bir belediye başkan adayıyla poz verip; burada kendi karizması yeterli gelmediği için başkasının karizmasından faydalanmaya mı çalışıyor? Çok anlayabilmiş değilim. Ama bize bakanlarımız geliyor; bu eleştirilecek bir şey değil. Alkışlanacak durumdur. Çünkü belediye başkanımız daha önce de yaptığı gibi bakanlarımızdan destek alacak, projelerine destek alacak. Belediye bütçesi bu projelerin olması çok imkanlı değil. Biz bunu söylediğimiz zaman da kızıyorlar. Gerçi bunlar her şeye kızıyorlar. Neden? Yani biz diyoruz ki 'şu projeyi şu bakanlığın desteğiyle yaptıracak belediye başkanımız.' Çok doğal bir şey. 'Efendim olmaz' diyorlar. Neden? Sen yapmadın şu yaptı.Daha çok yaptıracağız. Belediye Başkanımız bu dönem milletimiz yetkiyi verirse; sizin de kullanacağınız ki belki en çok eleştirenler kullanıyordur. Onların da kullanacağı çok daha güzel yerler yapacak, çok daha güzel hizmetler, eserler kazandıracak. Bakanlarımızın desteğiyle kazandıracak. Yüksek İstişare Kurulu Başkanımızın desteğiyle de kazandıracak. Cumhurbaşkanımızın desteğini de kazandıracak. Bence bunların bunları eleştirmekten daha çok teşvik etmesi lazım. Bakanlar daha çok gelsin Zonguldak'a demesi lazım. 'Daha çok katkı vermesi, versin' demesi lazım. Biz bunları anlıyoruz. Bunlar seçim kaygısıyla yapı şeyler. Adamla resim paylaşıyorsun, adam 5 yıl önce verdiği vaatleri hatırlamayan bir adam. Seni mi hatırlayacak? Burası başka. Ya bakanlığın bütçeleri zaten şehirlerde hizmet yapmak için var. Ama belediyelerin bütçeleri kendi şehirlerine hizmet yapmak için var." 

Muhabir: Öznur Güneş