Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen toplantıya; Kaymakam Serkan Keçeli, Filyos Belediye Başkanı Ömer Ünal, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Çolakoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Çaycuma TSO Başkan Yardımcısı Ergün Çelik, Ekoavrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren ve Yönetim Kurulu Üyesi Alparsan Yılmaz, Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Uzmanı Asım Çalış, Çaycuma Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Abasız ve işadamları katıldı.

Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Abasız projenin hedefinin Çaycuma'nın büyümesi olduğunu ifade ederek; "Çaycuma'nın büyümesi ülkenin büyümesidir. Büyüme için ülke ekonomisine daha çok katkı sağlamanız önemlidir"dedi.

Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli ise açılış konuşmasında şunları söyledi; "Çaycuma potansiyeli yüksek, her geçen gün kendini daha büyük yerlere daha büyük hedeflere doğru mesafe alan ilçelerin başında gelmektedir. Sadece Çaycuma'nın değil, Zonguldak'ın, Batı Karadenizin yıllardır özlemle beklediği Filyos Projesinin gerçekleşmesiyle burası gerçekten artık bir tarım memleketi olmaktan çıkıp aynı zamanda bir sanayi memlekeleti haline gelmeye başlayacak. Bu dönemde ülkenin gelişimi için alınan rakamlar çok güzel gidiyor. Bunu devam ettirmenin en önemli yolu üterimden geçiyor. Ürettiklerimi hakkı olan fiyattan pazarlamaktan geçiyor. OSB'lerdeki sanayicilerimiz çok üterim yapıyorlar. İnşallah buralarda üretilen ülkemizin diğer yerlerine pazarlanmasında bu toplantı vesile olur"diye konuştu.

Dış Ticaret Uzamanı Asım Çalış ihracatta pazara giriş, ihracat mevzuatı, uluslararası ticari kurallar ve dış ticaret sözleşmeleri konusunda bilgi vererek soruları cevaplandırdı.

Editör: Pusula Gazetesi