Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, Alaplı ilçesi başkanlık kongresinde yaşanan olaylarla ilgili Pusula'ya konuştu. Kongrede Genel Merkezin belirlediği aday Yaşar Karacan'ın karşısına çıkan ve adaylığı kabul edilmeyen İsmail Öztürk ile ilgili açıklama yapan Hamdi Uçar "İlle de ben aday olacağım' anlayışında oldu" dedi.

"ADAYLARIN GBT'SİNİ YAPMADAN 'BUYURUN SEÇİLİN' DİYEMEZSİNİZ"

İsmail Öztürk ile ilgili soruları yanıtlayan Milletvekili Uçar, şunları söyledi; "Genel Merkezin Mustafa Yavuz'un istifasını istemesinin ardından Yaşar Karacan temayül yoklaması neticesinde ataması yapıldı. O arkadaş da teşkilatı kongreye getirdi. Delege seçimlerini yaptı. 'Ben ilçe başkanı olmadım' diye bir örgütlenme içerisine girip de aday olma çabası içerisinde olan arkadaşımız İsmail Bey teşkilatlarımızda görev yapmış bir arkadaşımız. Biz kendisine tek adayla birlik ve beraberlik içinde gidilmesi yönünde tavsiyelerde bulunduk. 'İlle de aday çıkacağım' duygusuyla hareket etmesinin çok etik ve doğru olmayacağını söyledik. Teşkilatın bir temayülü bir prensibi var dedik. Ama 'Kesinlikle ben aday çıkacağım' duygusuyla hareket etti. Takdir edersiniz ki kongrenin bir usulü vardır, bu usullere uygun bir şekilde listenizi hazırlayıp teslim edersiniz. Açıkçası liste hazırlandıktan sonra genel Merkez, seçime girecek olan kişilerin GBT'sini yapıyor, araştırmasını yapıyor. Bundan sonra bunlara izin veriliyor. Araştırma yapmadan, GBT'sini yapmadan 'Buyurun seçilin' diyemezsiniz. Parti tüzüğü içerisinde uyulması gereken kurallar var. Siyasi parti yasasına göre yapılması gereken, bakılması gereken bir takım kriterler var. Ona göre listeni veriyorsun, giriyorsun. Listede aynı isimler hem asiller hem yedeklere yazılmış. Liste detaylı bir incelendiğinde gelişigüzel yapılmış bir liste. Gözden kaçmış, şu olabilir bu olabilir diyebilirler ama netice itibariyle bunlar seçime giriyor. Seçim usulleri belli, ona göre hareket etmeniz gerekiyor. Biz burada birinin seçime girmesini engellemenin ötesinde; bu arkadaşımız bizim dava arkadaşımız, uzun yıllar beraber yürüdüğümüz arkadaşımız. O pozisyona getirmeden birlik ve beraberlik içerisinde çıkalım dedik. Kendisini çağırdık, tavsiyede bulunduk. Ama o kendi düşünce ve fikirleri doğrultusunda hareket etti. Sonra da konuları saptırarak, çarptırarak bir takım beyanat ve açıklamalarda bulundu. Direterek inatla 'İlle de ben olacağım' anlayışında olmanın çok etik olmadığını söyledik."

"DEMOKRASİ YOK' DEYİMİNİN KONUŞULMASININ ÇOK ETİK VE DOĞRU OLMADIĞINI SÖYLÜYORUM"

'AK Parti'de demokrasi yok' yönündeki eleştirileri değerlendiren Uçar "AK Parti'de demokrasi yok derken; Mustafa Yavuz'un istifasının ardından sivil toplum örgütleriyle parti içerisinde meclis üyeleri, il genel meclisi üyelerinin fikirlerini ve görüşlerini alarak temayül yapıldı. Bunu yapan da Genel merkezden gelen koordinatör arkadaşımız. Tarafsız, objektif bir çalışma yaptı. Onun neticesinde bu isim çıktı. 'Demokrasi yok' deyiminin konuşulmasının çok etik ve doğru olmadığını söylüyorum" dedi.