Devrek Kaymakamı Ümit Altay, yazın Devrek pazarına gelecek 65 yaş üstü satıcıları uyardı.
Ümit Altay'ın açıklaması şöyle:
"Pazartesi günleri Devrek pazarı ve malumunuz olduğu üzere köy sayımızın fazlalığı, çevre belde ve ilçelerden katılımlarla pazarımız epey kalabalık oluyor. Özellikle köylü pazarında tezgah açan teyzelerimizin çoğu 65 yaş üzeri. Lütfen çevremizdeki büyüklerimizi pazara çıkmamaları konusunda ikaz edelim. Yarın sabahtan itibaren trafik ekiplerimiz yollarda sıkı denetimler yapacak ve araçlarda 65 yaş üzeri şahıslar bulunursa kendilerine idari para cezaları uygulanacak. Mutlaka pazardan almak istedikleri siparişleri olan yaşlı ve hasta tanıdıklarımız varsa komşuları, akrabaları olarak ihtiyaçlarını temin edelim; onları bu kalabalık ortamlardan uzak tutalım.

Ayrıca hemşerilerimiz pazarda alışveriş yaparken mümkün mertebe diğer insanlarla sosyal mesafemizi korumaya ve tezgahtaki ürünlere dokunmamaya dikkat edelim. Pazarcılar meyve ve sebzeleri kendileri alıp poşetlere doldursun. Hijyen kurallarına uymayan pazarcılar görürsek de görevli zabıtalara bilgi verelim. Her ihtimale karşı pazardan aldığınız meyve sebzeleri eve götürdüğünüzde suyla yıkadıktan sonra dolabınıza yerleştirin. Dolabınıza pazar poşetlerini sokmayın. Hepsini toplayıp çöpe attıktan sonra en son ellerinizi yıkayın.

Devrek Vefa Destek Merkezimiz'e kendileri ve araçlarının her zaman yardıma hazır olduğunu belirtmek için ulaşan çok kıymetli Devrekliler'e duyarlılıklarından dolayı minnettarız. Biz elimizden geleni yapacağız, ihtiyaç olduğu yerde de sizden yardım isteyebileceğimizi bilmenin gönül rahatlığıyla en iyisini yapmaya gayret edeceğiz.

Bu zor günleri dayanışma ve özveriyle hep birlikte aşacağız. Teşekkürler."